h

Nieuws uit 2015

12 december 2015

SP trapt actie af: ‘Maak Woningnet betaalbaar

 De SP begint een handtekeningenactie om Woningnet betaalbaar te maken. De actie keert zich tegen de torenhoge inschrijfkosten van 50 euro en de jaarlijkse verlengingskosten van 10 euro. SP-raadslid Erik Flentge: “Dat inschrijfgeld is veel te hoog, al helemaal voor mensen met een kleine beurs. Omdat mensen niet veel anders  kunnen dan zich inschrijven, stromen er miljoenen binnen bij Woningnet. Dat is bizar en onnodig. Wij willen dat de inschrijfkosten omlaag gaan. De winst die tot nu toe gemaakt is moet weer terug naar de huurders.”

Lees verder
3 december 2015

Maak bezwaar tegen sloop Straatsburgflat

De SP zet zich al jaren in tegen de sloop van de Straatsburgflat, de Churchillflat en de De Gasperiflat. U kunt nu tot uiterlijk 8 december 2015 bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders van Uithoorn tegen de sloop van de Straatsburgflat.

Lees verder
2 december 2015

Amstelveense Hulpen bij het Huishouden kind van de rekening

Foto: Joep van Erp / Joep van Erp

De gunning Hulp bij het Huishouden is definitief. De Hulp bij het Huishouden zal in 2016 niet meer geboden worden door de vertrouwde organisatie Amstelring. Ook de andere aanbieder die in Amstelveen actief was is buiten de boot gevallen. Van de nieuwe aanbieders is alleen Brentano een naam die bekend is, hoewel deze organisatie op het gebied van hulp bij het huishouden nog niet actief is.

Lees verder
28 november 2015

Drukbezochte Syrische avond in Buitenveldert

Foto: Marco Lucas

Het was nog even spannend of ik wel binnen kon komen, maar gelukkig was er een plaatsje voor mij vrijgehouden. Dan heb ik het over mezelf om foto's te nemen, maar de openingszin zou één-op-één op een Syrische vluchteling kunnen slaan. De overvolle theaterzaal van het Huis van de Wijk Buitenveldert was het toneel van een succesvolle voorlichtingsavond die de gemeente Amstelveen  had georganiseerd, samen met het Syrische Comité en waar het Platform Vluchtelingen Welkom Kronenburg aan mee deed.

Lees verder
27 november 2015

Thuiszorgmedewerkers in ACTIE

Foto: fnv

Op 2 december komen thuiszorgmedewerkers en hun cliënten in actie in Amstelveen. Door de aanbesteding van de huishoudelijke thuiszorg dreigen vele kwetsbare ouderen en gehandicapten hun vaste en vertrouwde medewerker te verliezen. De actievoerders verzamelen om 19.15 uur achter op de parkeerplaats bij het gemeentehuis van Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen. De aanwezigen lopen vervolgens met veel lawaai naar het gemeentehuis. Aansluitend zal een deel van de actievoerders ook bij de commissievergadering hun zorg uiten aan de gemeenteraadsleden. Alle FNV leden uit de regio zijn van harte uitgenodigd om bij dit protest aanwezig te zijn.

Lees verder
18 november 2015

De week van SP-raadslid Joep van Erp

Elke week vertelt een raadslid over zijn/haar werk als raadslid. Deze week is het de beurt aan SP-er Joep van Erp. Deze blog is gepubliceerd op de site van de gemeente Amstelveen

Lees verder

Pagina's

U bent hier