h

Nieuws uit 2014

24 december 2014

Dank je Dick!

Dick van der Spek heeft aangegeven zijn funtie als burgerlid per 1 januari neer te leggen. Dit om persoonlijke reden. 

Lees verder
19 december 2014

Banen weg bij Sociale Werkplaats

Foto: Marco Lucas / YouTube RTVA

23 Amstelveners met een arbeidsbeperking die werkzaam zijn bij  AM Groep hebben te horen gekregen dat hun contract per 1 januari af zou lopen.

Lees verder
14 december 2014

Ondermijnt wethouder Raat het recht op arbeid?

Foto: Marco Lucas

Wethouder Raat stuurt mensen met een bijstandsuitkering de straat op om de jaarlijkse controle op de gemeentelijke hondenbelasting uit te voeren. Vorige jaren werd dat uitbesteed aan een extern bureau volgens de wethouder. Volgens dezelfde wethouder levert dit een besparing op van €10.000 voor de gemeente.

Lees verder
7 december 2014

College experimenteert met arbeidsgehandicapten

Vanaf 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. De gemeente wordt vanaf die datum verantwoordelijk voor mensen die nu in de WWB (de wet Werk en Bijstand) en Wsw (de Wet sociale werkvoorziening) zitten en mensen met arbeidsvermogen in de Wajong.
Het nieuwe participatiebeleid dat door burgemeester en wethouders voor Amstelveen is gepresenteerd is er een die volgens het college vol ambitieuze plannen staat. Volgens de SP zijn die plannen echter niet ambitieus maar desastreus en wel voor degenen met een arbeidshandicap die vanaf 1 januari een uitkering hebben van de gemeente.

Lees verder
28 november 2014

Zorgdebat maandag 24 november jl. bij boekhandel Venstra

Wat zullen we er van zeggen ? Misschien is het toepasselijk om het debat van afgelopen maandag inderdaad als 'zorgelijk' te omschrijven. De eerste teleurstelling moest al direct geïncasseerd worden; Pia Dijkstra, Tweede Kamerlid voor D66, liet verstek gaan. Jammer, echter dit werd ruimschoots goedgemaakt door de ervaren kamerleden van SP en CDA, respectievelijk Renske Leijten en Mona Keijzer. Vanuit de lokale politiek nam Tom Horn, PvdA-wethouder Haarlemmermeer, plaats achter een katheder. Zij spraken op zich gedreven en duidelijk over de op handen zijnde veranderingen die per1 januari 2015 op de gemeenten en de zorg afkomen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier