h

Maak bezwaar tegen sloop Straatsburgflat

3 december 2015

Maak bezwaar tegen sloop Straatsburgflat

De SP zet zich al jaren in tegen de sloop van de Straatsburgflat, de Churchillflat en de De Gasperiflat. U kunt nu tot uiterlijk 8 december 2015 bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders van Uithoorn tegen de sloop van de Straatsburgflat.

Het is onnodig, onverstandig en absurd dat in Uithoorn bijna 400 zelfstandige sociale huurwoningen tegen de vlakte dreigen te gaan. Er bestaan jarenlange  wacht-tijden voor een sociale huurwoning in Uithoorn en de regio. Grootschalige sloop maakt de wachttijden nog langer. In het verleden is beloofd dat alle negen flats gerenoveerd worden. De SP vindt dat de gemeente Uithoorn en Eigen Haard zich aan deze belofte moeten houden!

De negen flats vormen samen een stedenbouwkundig geheel dat kenmerkend is voor de woningbouw in de jaren ’70 in Uithoorn. In het verleden is in Uithoorn al te veel historisch erfgoed met de grond gelijk gemaakt, doodzonde. Voorkom dat er nog meer onnodig gesloopt wordt, te beginnen met de Straatsburgflat.

De SP roept u op uiterlijk 8 december 2015 een bezwaarschrift tegen de verleende 'onttrekkingsvergunning' in te dienen bij de gemeente. U kunt, als u dat wilt, dit voorbeeld gebruiken en zelf verder in/aanvullen. U kunt het bezwaarschrift opsturen of inleveren op het gemeentehuis.

Zie ook:
https://amstelveen.sp.nl/nieuws/2012/04/sp-eist-laatste-drie-europarei-flats-uithoorn-ook-renoveren

U bent hier