h

Voor het evenwicht

24 december 2014

Voor het evenwicht

Zijn ze nou helemaal gek geworden? Dat was de eerste gedachte die ik kreeg toen ik hoorde van de plannen van Eigen Haard om 16 woningen aan de Acacialaan te slopen. Die gedachte is er nog steeds, want de onzalige plannen zijn nog niet definitief de ijskast in gestuurd. Ik zal mij daar als woordvoerder wonen voor de SP hard voor in blijven zetten.

    

 

Raadslidmaatschap

"Wat drijft je tot een raadslidmaatschap", wordt me wel eens gevraagd. De Acacialaan is nu typisch een voorbeeld waarom ik het doe. Het simpele antwoord is: voor het evenwicht. Ik heb een visie op de samenleving die anders is dan de huidige koers van college en kabinet. Ook wezenlijk anders dan die van een woningcorporatie als Eigen Haard. Een visie die ik deel met de SP, reden om actief te worden voor die partij.

Ooit waren woningbouwverenigingen eigendom van de leden. Nu zijn ze verworden tot grote molochs die met sociale huurwoningen spelen alsof ze op een monopolybord bezig zijn, zonder oog voor de mensen die er wonen.

Het college kiest meestal voor de bovenliggende partij. Of het nu gaat om de mogelijke bouw van een McDonalds, het aanbrengen van zonnepanelen op
een bedrijfspand, de sloop van de leuke huisjes bij de Jan Lievensweg, steevast wordt opgetrokken met de ondernemer of de woningcorporatie.
Partijen die al kennis, geld, macht en invloed hebben.

 
Acacialaan
 

Een nieuwe koers?

Bij de Acacialaan kan het college breken met deze lijn. De eerste tekenen zijn gunstig, maar we zijn er nog niet.
Op mijn vragen heeft de wethouder geantwoord voorstander van renovatie te zijn en niet van sloop. Mocht het nodig zijn zal ik hem aan die woorden herinneren, want hier kan het college laten zien er voor de inwoners te zijn en niet voor de moloch die Eigen Haard geworden is. 
 
Als SP zijn we al lang in gesprek met de bewoners, hebben ze bijgestaan in gesprekken die ze hadden met Eigen Haard, en samen met hen knokken we tegen de sloop.
Want dat wat van ons was moet weer van ons worden.
Niet door een sterke overheid, maar door daadwerkelijk directe democratische controle, dus geen stichting als woningbouwcorporatie, maar een vereniging waar de leden het voor het zeggen hebben.
Tot die tijd zal de SP er zijn in de raad en op de straat, als steun voor de inwoners, voor het evenwicht!

U bent hier