h
25 mei 2024

Werkgroep Uithoorn bereidt Europese campagne voor

Foto: SP

Woensdag 22 mei jl. is de SP-werkgroep Uithoorn in buurtcentrum De Scheg bijeen gekomen om zich voor te bereiden op de komende campagne voor de Europese verkiezingen van 5 juni a.s.

Lees verder
5 april 2024

SP roept op tot verbinding

Foto: SP

De polarisatie in Nederland en Amstelveen neemt toe. Er is een klimaat ontstaan waarin individuen aangesproken worden op wie ze zijn en niet op wat ze doen.

Lees verder
23 november 2023

Bescheiden wens: Wij willen blijven wonen

Foto: SP

Dinsdag 21 november 2023. De bewoners van voormaling verzorgingstehuis De Olmenhof worden met uitzetting bedreigd. De veelal jongere bewoners hebben een tijdelijk wooncontract op basis van anti-kraak en nu heeft de gemeente Amstelveen aangegeven De Olmenhof te willen slopen zonder de bewoners enig perspectief op vervangende woonruimte te bieden. En dat in een tijd met zoveel krapte op de woningmarkt. Onacceptabel.

Lees verder
15 november 2023

Succes is een keuze

Foto: SP

Zoals voor meer partijen loopt de weg in de peiling moeizaam omhoog. Terwijl links tot rechts van mening is dat de SP een partij is die knokt voor de belangen van de mensen waar zij voor opkomt, is het moeilijker dan ooit om haar goede ideeën te claimen en successen te vieren. Hoe zit dat?

Lees verder
13 november 2023

2e kamervragen over bewoners De Olmenhof

Vragen van het lid Beckerman (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mede naar aanleiding van het bericht ‘Bewoners De Olmenhof over vertrek uit flat: ‘Ik kan bij Leger des Heils gaan aanbellen?

Lees verder
9 november 2023

Bewoners Olmenhof dreigen op straat komen te staan

Er is de afgelopen maanden al vaak aandacht geweest voor de mensen die in de Olmenhof wonen. Het voormalige verzorgingshuis van Brentano is de afgelopen tien jaar bewoond door jongeren. Maar hun contract loopt volgend jaar af en dan moeten ze het pand verlaten. Ondanks het feit dat de sloop voorlopig nog niet aan de orde is moeten ze er toch uit.

Lees verder

AANMELDEN: Wij weigeren de huurverhoging

Foto: https://wijweigerendehuurverhoging.nl

Huurbevriezing: 10 jaar huurstijging is genoeg!

Ga naar www.wijweigerendehuurverhoging.nl en meld je aan!

Meldlijn energie: 0800 022 5005

Foto: SP

SP start landelijke meldlijn hoge energierekening:
 
“Mensen kunnen bij ons hun verhaal kwijt"                sp.nl/meldlijn
 

De SP is op maandag 2 januari een landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart. Met de Meldlijn wil de SP meldingen verzamelen van mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen.

LEES VERDER....

27 januari 2021

De Meerkamp open na vragen SP

Op 4 januari heeft de SP schriftelijke vragen gesteld aan het college over zwembad De Meerkamp. Aanleiding was de opening van het De Mirandabad te Amsterdam, waar liefhebbers ook in de wintermaanden kunnen zwemmen in de buitenlucht. De vraag was simpel. Kan  Amstelveen het buitenbad naar Amsterdams voorbeeld openen voor de liefhebbers? Sporten in de buitenlucht is immers iets dat door het college wordt aangemoedigd.

Lees verder
13 februari 2020

Actie Wonen voor raadhuis Amstelveen

Foto: Marco Lucas

Woensdag 12 februari jl. was er een actie voor de ingang van het gemeentehuis van Amstelveen om aandacht te vragen voor het schrijnende tekort aan betaalbare woningen in de sociale sector én in het middensegment. De zolderkamers puilen uit, niet met kampeerspullen maar met thuiswonende kinderen die geen huis kunnen vinden!

Lees verder
10 maart 2019

Superzaterdag in Amstelveen, Huizen en Landsmeer

Foto: Nazir Husseini

Zaterdag 9 maart jl. was het weer Superzaterdag. Als een drietrapsraket gingen SP-ers uit Noord-Holland van deur tot deur in Landsmeer, Amstelveen en Huizen. Dit alles om mensen ervan te doordringen wat het belang van de provincie is en welke invloed die stem heeft in de Eerste Kamer en derhalve op het kabinetsbeleid.

Lees verder
10 september 2023

Verslag thema-avond over de zorg in De Scheg in Uithoorn

Foto: SP

Vrijdag 8 september jl. was er een discussie-avond georganiseerd door de Werkgroep Uithoorn over de zorg. Tweede Kamerlid Jimmy Dijk ging in gesprek met belangstellenden en omkaderde de informatie-avond met voorvallen en verhalen over acties die zijn gevoerd. Er tekende zich een onthutsend beeld af over hoe de zorg er momenteel voorstaat.

Lees verder
25 oktober 2021

KLOPTOBER IN AMSTELVEEN

Foto: SP

Op zaterdag 23 oktober is een delegatie van zes actieve leden in de hoge Jeanne d’Arcflat geweest om te kloppen. Het is immers ‘kloptober’.

Lees verder
9 juni 2021

Actie Speeltuin 16 juni a.s.

Foto: SP

Op 16 juni a.s. voert de SP samen met de moeders en de kinderen uit de E. Rooseveltlaan actie. De kinderen willen veilig kunnen spelen in hun buurt het liefste in een eigen speeltuin. Ondersteund door de SP vinden er deze middag activiteiten plaats, zoals capoeira dansen en sporten.

Lees verder
15 maart 2021

SP schudt wakker......

Na nog een laatste plakronde nog even de mensen wakker schudden.

Lees verder
11 maart 2021

Betere communicatie over kwijtschelding leenbijstand

In Amstelveen zijn veel mensen aangewezen op de gemeente als zij zelf geen of onvoldoende inkomsten hebben om bijvoorbeeld hun woning in te richten. Zij krijgen dan een gemeentelijke lening die zij moeten aflossen. Statushouders en anderen die gedurende drie jaar volledig aan de terugbetaling van leenbijstand voor inrichtingskosten hebben voldaan kunnen kwijtschelding aanvragen. Maar dan moet je wel weten dat dit kan.

Lees verder
27 februari 2021

SP voert campagne bij Dirk

Foto: Marco Lucas

Corona of geen corona, campagne voeren gaat altijd door. Het 'coronaprobleem' is in theorie groter dan in de praktijk. Ook nu delen we de welbekende SP-sponsjes uit. En ook nu worden ze weer met hetzelfde enthousiasme aangenomen. Althans, bij een deel van het publiek dat zijn of haar boodschappen doet bij Dirk van den Broek.

Lees verder

Pagina's