h

Actie Wonen voor raadhuis Amstelveen

13 februari 2020

Actie Wonen voor raadhuis Amstelveen

Foto: Marco Lucas

Woensdag 12 februari jl. was er een actie voor de ingang van het gemeentehuis van Amstelveen om aandacht te vragen voor het schrijnende tekort aan betaalbare woningen in de sociale sector én in het middensegment. De zolderkamers puilen uit, niet met kampeerspullen maar met thuiswonende kinderen die geen huis kunnen vinden!

Patrick Adriaans: "Amstelveen als stad groeit, maar het aantal woningen groeit niet. Zeker niet voor de gewone man. In de klasse van €700 tot €1000 wordt wel meer gebouwd, maar dat zijn vooral kleine woningen zoals appartementen, terwijl er juist in die categorie behoefte is aan betaalbare eensgezinswoningen. Ook in de categorie 'koop' onder de €300.000 is behoefte."

Geen marktwerking

Aan villa's geen gebrek. Die groeien als paddestoelen uit de grond. Want daar wordt volgens zeggen aan verdiend. Het mag duidelijk zijn dat de zo 'opgehemelde' marktwerking hier niet haar werk doet. En dat is toch vreemd in een gemeente die al heel lang door liberalen wordt bestuurd.

Een aanwezige vrouw zei te hopen dat er 'eerlijke' woningen komen. Woningen voor met name jongere en mensen die het iets minder goed hebben. Er moet een plan komen voor de toekomst. En dan niet de verre toekomst, maar de nabije toekomst.

Bekijk op www.nhnieuws.nl een kort filmpje van de actie.

Foto: Nazir Husseini

U bent hier