h

Armoede bestrijding

28 maart 2023

HULP BIJ BESTEDING ENERGIEVOUCHERS

Foto: pexels / www.pexels.com

Onlangs heeft de gemeente aan een aantal inwoners met een minimum inkomen een voucher uitgegeven ter waarde van € 500,-. Deze voucher kan worden besteed voor de aankoop van bijvoorbeeld een wasmachine of een koelkast. Apparaten die in geen enkel gezin mogen ontbreken.

Lees verder
9 maart 2023

Column: Het duurt te lang

Deze week waren er 2 acties gevoerd samen met de gedupeerden van de toeslagenaffaire. De toeslagenaffaire-acties raken mij diep omdat ik ook onterecht bestempeld was als fraudeur.

Lees verder
24 november 2022

College moet op minimabeleid nu doorpakken!

Verhoging budgetten eerste stap, nu ook toegankelijkheid vergroten

Lees verder
4 november 2022

Documentaire ‘Er is genoeg’ dinsdag 15 november in De Meent

Foto: SP

Op initiatief van de SP Amstelveen vertoont Ontmoetingscentrum De Meent op dinsdag 15 november ‘Er is genoeg’ van regisseur Pim Giel. In deze documentaire van 62 minuten staan vijf mensen centraal die door uiteenlopende oorzaken – scheiding, faillissement, werkloosheid of een herseninfarct – in financiële problemen en bijbehorend sociaal isolement terechtkwamen, maar erin zijn geslaagd hun leven weer op de rit te krijgen. De film ging in oktober 2021 in première tijdens het congres ‘Arm in Arm’ in Rotterdam.

Lees verder
26 augustus 2022

AFTRAP BELCAMPAGNE KOSTEN OMLAAG IN DE MOED

Foto: SP

Op 25 augustus jl. is, na enkele oefensessies, dan toch echt de belcampagne voor de actie ‘Kosten Omlaag!’ van start gegaan. Uiteraard mocht onze superbeller Gerda Polman niet ontbreken bij deze officiële aftrap. Op de foto houdt zij de U vast.

Lees verder
22 augustus 2022

Energiearmoede: 500 euro extra voor mensen in energienood

Foto: Pixabay / Pixabay

De SP heeft het college van B&W in april dit jaar schriftelijke vragen gesteld over de energietoeslag van 800 euro voor lage inkomens.

Lees verder
14 augustus 2022

Actie Koopkracht verbeteren Uithoorn

Foto: SP

Op zaterdag 13 augustus jl. waren enkele actieve leden weer te vinden in het centrum van Uithoorn. Dit om steun te krijgen voor de actie "Kosten omlaag, lonen omhoog". Het was warm weer, dus de parasol was meer dan welkom. Alleen het opzetten ging niet zo makkelijk. Uiteindelijk is het wél gelukt!

Lees verder
17 juli 2022

Onderzoek sport- en cultuurbudget kinderen minimagezinnen

Foto: SP

Inspreker Baikari en SP blij na aangenomen motie

Lees verder
5 april 2022

Gemeente moet de 800 euro desnoods voorschieten

Foto: SP / www.pexels.com

Onlangs werd bekend dat veel gemeenten in Nederland niet genoeg geld hebben gekregen vanuit het Rijk om iedereen die moet leven van maximaal 120% van het minimum de 800 euro aan compensatie voor de energierekening te geven. De SP wil weten hoe dit voor Amstelveen zit en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het gemeente-bestuur.

Lees verder
18 juni 2021

STOP WERKEN ZONDER LOON

Foto: SP
Na het openen van het meldpunt Uitbuiting is de SP vandaag donderdag 17 juni jl. samen met de FNV de straat opgegaan. Mensen die met ons gesprek kwamen waren geschokt te horen dat terwijl wij voor de winkel stonden een volwassen man zonder salaris vakken stond te vullen. En helemaal toen men vernam dat dit via een constructie ‘werken met een beperking’ is afgesloten tussen Albert Heyn en de gemeente Amstelveen. 
Lees verder

Pagina's

U bent hier