h

Gemeente moet de 800 euro desnoods voorschieten

5 april 2022

Gemeente moet de 800 euro desnoods voorschieten

Foto: SP / www.pexels.com

Onlangs werd bekend dat veel gemeenten in Nederland niet genoeg geld hebben gekregen vanuit het Rijk om iedereen die moet leven van maximaal 120% van het minimum de 800 euro aan compensatie voor de energierekening te geven. De SP wil weten hoe dit voor Amstelveen zit en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het gemeente-bestuur.

SP-raadslid Nora Fakirni: ‘Deze groep mensen weet letterlijk niet meer hoe ze rond moet komen en heeft de 800 euro aan compensatie voor hun energierekening echt nodig. We hopen dat de gemeente Amstelveen er voor zorgt dat deze mensen dat geld ook krijgen.’

De SP is van mening dat mocht er niet genoeg geld beschikbaar zijn vanuit het Rijk dat de gemeente dit tijdelijk moet voorschieten en later terugvraagt van het Rijk. Ook deze vraag hebben wij aan het gemeentebestuur voorgelegd. Fakirni vervolgt: ‘Natuurlijk wil je als gemeente je geld verantwoord uitgeven, maar het zou onverantwoord zijn om deze mensen letterlijk en figuurlijk in de koud te laten staan. Daarom hopen we dat als het nodig is het college bereid is om het geld voor te schieten en het Rijk, niet onze inwoners, de rekening te presenteren om deze sociaal economisch kwetsbare groep inwoners te helpen met de volledige compensatie voor hun energierekening van 800 euro.’

De SP vraagt daarbij ook extra aandacht voor groepen die onder de grens zitten maar wellicht niet in beeld zijn bij de gemeente, zoals ZZP’ers of mensen afhankelijk van bijvoorbeeld Wajong.

U bent hier