h

Wonen

13 februari 2020

Actie Wonen voor raadhuis Amstelveen

Foto: Marco Lucas

Woensdag 12 februari jl. was er een actie voor de ingang van het gemeentehuis van Amstelveen om aandacht te vragen voor het schrijnende tekort aan betaalbare woningen in de sociale sector én in het middensegment. De zolderkamers puilen uit, niet met kampeerspullen maar met thuiswonende kinderen die geen huis kunnen vinden!

Lees verder
13 november 2023

2e kamervragen over bewoners De Olmenhof

Vragen van het lid Beckerman (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mede naar aanleiding van het bericht ‘Bewoners De Olmenhof over vertrek uit flat: ‘Ik kan bij Leger des Heils gaan aanbellen?

Lees verder
9 november 2023

Bewoners Olmenhof dreigen op straat komen te staan

Er is de afgelopen maanden al vaak aandacht geweest voor de mensen die in de Olmenhof wonen. Het voormalige verzorgingshuis van Brentano is de afgelopen tien jaar bewoond door jongeren. Maar hun contract loopt volgend jaar af en dan moeten ze het pand verlaten. Ondanks het feit dat de sloop voorlopig nog niet aan de orde is moeten ze er toch uit.

Lees verder
15 oktober 2023

KANSENGELIJKHEID IN HET ONDERWIJS EN LEEGSTAND VAN WOONHUIZEN

Foto: SP

Het zijn onderwerpen waar iedereen de mond van vol heeft. Zeker nu er volgende maand weer Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden. Ook binnen de gemeente Amstelveen wordt er veel gepraat over deze en andere onderwerpen, maar helaas blijven concrete maatregelen uit. Voor de SP was dit aanleiding om het weekend van 13 en 14 oktober jl. actie te voeren.

Lees verder
9 oktober 2023

VOORTDURENDE LEEGSTAND ONACCEPTABEL

Foto: SP

Per 1 januari 2019 eindelijk is er in Amstelveen een leegstandverordening van kracht geworden. De SP heeft zich jarenlang ingezet voor de totstandkoming van deze verordening die onnodige leegstand moet voorkomen. Leegstaande gebouwen of woonhuizen moeten nu gemeld worden bij de gemeente. Wie dat niet doet kan een fikse boete opgelegd krijgen. Maar we zien nu, bijna 5 jaar later, dat er qua handhaving weinig tot niets gebeurt.

Lees verder
26 mei 2023

Amstelveense debatten

Na het bijwonen van een aantal raadsgesprekken vond ik het nu tijd om eens aanwezig te zijn bij een raadsdebat. Afgelopen woensdag 24 mei jl. stonden er drie onderwerpen op de agenda. Ik ben aanwezig geweest bij twee. Het eerste debat ging over de jaarrekening en het tweede over de zogenaamde woonvisie. Het was voor mij de eerste keer dat ik wethouder Adam Elzakalai van financiën en wonen live in actie zag.

Lees verder
25 oktober 2021

WOONPROTEST ROTTERDAM

Foto: SP

De SP-afdeling Amstelveen is met een delegatie van zo’n 20 mensen naar de woonopstand in Rotterdam geweest. Vanuit Noord-Holland reden twee bussen vol SP-ers en sympathisanten naar Rotterdam.

Lees verder
10 mei 2021

Van wie is de achtertuin in Kudelstaart?

Foto: SP

Twee gezinnen met kinderen hebben een halve achtertuin gekregen en wonen nu zonder brandgang.

Lees verder

Amstelveen start ‘Onder de Pannen’ met kamers voor tijdelijk daklozen

De gemeente begint een proef met het project ‘Onder de Pannen’ van de Regenboog Groep. “Een goed initiatief waardoor een win-winsituatie kan ontstaan”, zegt wethouder Ellermeijer. Amstelveense huurders die een kamer over hebben kunnen die binnenkort verhuren aan iemand die tijdelijk zonder woning zit.

Lees verder . . . .

Lees verder

Pagina's

U bent hier