h

Wonen

SP Café

Foto: Marco Lucas

Elke laatste maandag van de maand is er van 19.00 - 20.00 uur een SP Café. Ontmoet andere SP-leden en geïnteresseerden.

Iedereen is welkom!

Komende 2X in De Meent

daarna weer inr De Bolder

De komende twee keer wordt het gehouden in Wijkcentrum De Meent.
22 februari 2016

SP: College laat woningzoekende Amstelvener in de steek

De woonagenda 2015-2018 die het college aan de raad voorlegt zal er voor zorgen dat Amstelveen een getto wordt voor rijken en expats. Niet alleen de lagere inkomens, die aangewezen zijn op  sociale huur, maar ook de middeninkomens worden hiermee in de steek gelaten. Zij worden geconfronteerd met lange wachttijden of overgelaten aan de grillen van de markt in de vrije huursector die nu al tekenen van overspannenheid vertoont. De SP maakt andere keuzes.

Lees verder
18 februari 2016

Reactie SP op woonbeleid wethouder

Complimenten voor de Amstelveense wethouders Raat en Bot die afgelopen maandag een pleidooi hielden om een voorbeeld te nemen aan het woonbeleid van Amsterdam. Als we dat met Amstelveen echt gaan doen betekent dat alleen wel heel wat anders dan wat deze wethouders voorstellen.

Lees verder
1 januari 2016

SP vraagt opheldering over hoorzitting Straatsburgflat

De SP heeft aan de gemeente Uithoorn opheldering gevraagd over het feit waarom het zo lang duurt voordat de hoorzitting gehouden wordt voor alle mensen die bezwaar hebben ingediend tegen ‘de sloop’ van de Straatsburgflat. De gemeente is van plan de hoorzitting pas op 11 februari 2016 te organiseren. De SP vindt dat veel te laat.

Lees verder
12 december 2015

SP trapt actie af: ‘Maak Woningnet betaalbaar

 De SP begint een handtekeningenactie om Woningnet betaalbaar te maken. De actie keert zich tegen de torenhoge inschrijfkosten van 50 euro en de jaarlijkse verlengingskosten van 10 euro. SP-raadslid Erik Flentge: “Dat inschrijfgeld is veel te hoog, al helemaal voor mensen met een kleine beurs. Omdat mensen niet veel anders  kunnen dan zich inschrijven, stromen er miljoenen binnen bij Woningnet. Dat is bizar en onnodig. Wij willen dat de inschrijfkosten omlaag gaan. De winst die tot nu toe gemaakt is moet weer terug naar de huurders.”

Lees verder
28 januari 2015

SP blij met steun college voor bewoners Acacialaan, nu Eigen Haard nog!

De SP vroeg in oktober al aandacht voor de bewoners van de Acacialaan, die geconfronteerd werden met onnodige sloopplannen door woningcorporatie Eigen Haard. Uit een ingediende petitie was al duidelijk geworden dat een grote meerderheid van de bewoners zich tegen de sloopplannen verzetten en zij liever zien dat hun huizen gerenoveerd worden door Eigen Haard. Nu schrijft de wethouder in een brief aan Eigen Haard dat het college niet zal meewerken aan de sloopplannen. De SP is blij voor de bewoners van de Acacialaan dat zij nu door een formele brief van het college gesteund worden in hun verzet tegen de sloopplannen.
Eigen Haard zal nu eieren voor hun geld moeten kiezen en inzetten op renovatie in plaats van sloop.

Lees verder

SP Raadslid Patrick Adriaans over sloop woningen Acacialaan

RTV-Amstelveen interviewt Patrick Adriaans over sloop woningen Acacialaan

 

Lees verder
18 oktober 2014

Wethouder Brandes neemt handtekeningen in ontvangst

Luka en Youssef zijn twee jongens die wonen in de wijk Keizer Karelpark. Ze zijn sportief en gaan graag na schooltijd een potje voetballen samen met de andere kinderen in de buurt. Ze hebben er geen enkel probleem mee dat meisjes ook meevoetballen. In de buurt is een voetbalveldje aangelegd met twee doelen dat op zich prima geschikt is om een balletje te trappen. Daar wordt door de kinderen dan ook volop gebruik van gemaakt.

Lees verder
13 oktober 2014

SP steunt handtekeningenactie voor behoud van voetbalveld:

Kom op vrijdag 17 oktober 15:30 uur naar het Wijnmalenplantsoen !

Lees verder

Pagina's

Lijsttrekker Eric Smaling on tour. Deel 1

Remine Alberts over Rechtvaardigheid

Remine Alberts over stemmen

Marie-France van Oorsouw: cultureel erfgoed en cultuur educatie

Robert Brand over Schiphol

U bent hier