h

Zorg

24 augustus 2011

SP Amstelveen neemt deel aan Terug naar de Bossen!

Amstelveen - Verschillende actiegroepen voor mensen met een handicap hebben op uitnodiging van actiegroep ‘Terug naar de Bossen’ overnacht in de bossen bij Mook in oude legertenten.

In het weekend van 21 augustus organiseerde de actiegroep een "survival of de fittest" kamp. Tijdens het "survival of the fittest" kamp zijn er plannen gesmeed om de aangekondigde desastreuze bezuinigingen van dit kabinet een halt toe te roepen. SP-Amstelveen ondersteund de actiegroep "terug naar de bossen" en was dit weekend aanwezig om hand- en -spandiensten te verrichten.

Lees verder
21 augustus 2011

Fokuswonen wordt bedreigd.

Gerda is actief SP-lid. En ondanks haar zware lichamelijk handicap woont ze zelfstandig en vrij. Fokus maakt het mogelijk. Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levens-verrichtingen, zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleeg-technische handelingen. En Gerda bepaalt wanneer, waarbij en hoe. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo houdt zij zelf de regie over haar leven!

Maar Fokuswonen wordt bedreigd en Gerda doet een beroep op de politiek om de 95 Fokuswoonprojecten in Nederland te behouden. De SP ondersteund haar hierin.

Gerda's verhaal:

Lees verder
11 maart 2010

Amstelveen: Erken en bestrijd de armoede en voer ruimhartig de zorgplicht uit

Amstelveen - Joep van Erp "De SP is zich als enige partij bewust van het feit dat er armoede bestaat in Amstelveen. Andere partijen ontkennen dit. CDA roept zelfs dat armoede goed is om mensen snel actief te krijgen. Daarom zijn voedsel en kledingbanken niet gewenst volgens deze partij, mensen zouden maar lui worden. Tijdens de campagne kwam de SP met mensen in contact die hun verhaal vertelden." Hieronder het verhaal van een bewoner in Middenhoven:

Lees verder
22 augustus 2009

Geslaagde avond over de zorg in Amstelveen

Amstelveen - Onder het motto "Amstelveen onze zorg" heeft de SP afdeling Amstelland-Meerlanden op 18 augustus in ontmoetingscentrum De Bolder een informatie en discussiebijeenkomst gehouden over de zorg.

Lees verder
3 augustus 2009

Amstelveen onze zorg

Amstelveen - Onder dit motto organiseert de SP Amstelveen op 18 augustus een open bijeenkomst.
Het doel van deze bijeenkomst is om een beeld te vormen over de toestand van de zorg in Amstelveen.
De SP wil medewerkers, mantelzorgers en cliënten aan het woord laten. Daarom zijn er mensen uit de zorg uitgenodigd die hun ervaringen delen met de zaal.

Lees verder

U bent hier