h

Voorzieningen

27 januari 2021

De Meerkamp open na vragen SP

Op 4 januari heeft de SP schriftelijke vragen gesteld aan het college over zwembad De Meerkamp. Aanleiding was de opening van het De Mirandabad te Amsterdam, waar liefhebbers ook in de wintermaanden kunnen zwemmen in de buitenlucht. De vraag was simpel. Kan  Amstelveen het buitenbad naar Amsterdams voorbeeld openen voor de liefhebbers? Sporten in de buitenlucht is immers iets dat door het college wordt aangemoedigd.

Lees verder
8 september 2022

Taart voor strijdende buschauffeurs

Foto: SP

Vandaag worden stakers in het streekvervoer een hart onder de riem gestoken. Na een warm welkom vertellen buschauffeurs aan SP-leden waarom ze hun werk hebben neergelegd. Deze estafettestaking wordt door vakbond FNV door heel het land georganiseerd. De Alkmaarse SP-fractievoorzitter Rigo Wijdoogen daarover: “Goede arbeidsvoor-waarden en een goede beloning zorgen ervoor dat het beroep aantrekkelijk wordt. We hebben onze buschauffeurs namelijk hard nodig. Het openbaar vervoer moet weer van ons allemaal worden; als basisvoorziening. Wij steunen deze strijders daarom van harte.”

Lees verder
23 juni 2022

SP maakt zich zorgen over toekomst zwemlessen

Foto: Pixabay / Pixabay

Partij stelt vragen aan het college

Lees verder
13 januari 2022

Buitenbad Meerkamp nog steeds gesloten

Foto: Shirley de Jong / Shirley de Jong - www.flickr.com

College houdt hand op de knip.

Lees verder
29 november 2021

SP-actie voor een rechtvaardiger bejegening werpt vruchten af

Foto: Pexels / Pexels.com

Op 7 november, een koude en natte herfstdag, kwamen veel slachtoffers en sympathisanten naar het Festival van Rechtvaardigheid. Op deze dag vertelden slachtoffers over hun ervaringen met de gemeente. Mensen die graag fulltime willen werken, maar dat om onduidelijke redenen niet mogen, mensen die onterecht jarenlang in de schuldhulpverlening zitten en mensen die graag geholpen worden een dak boven hun hoofd te krijgen.

Lees verder
16 november 2021

FRAUDEJACHT OP MENSEN IN DE BIJSTAND

Het moet afgelopen zijn met de misplaatste fraudejacht naar mensen met een bijstandsuitkering. Ook in Amstelveen blijkt dat er al jarenlang, zonder dat mensen dit wisten, kruisjes achter namen van mensen met een uitkering worden geplaatst.

Lees verder

Nauwelijks ondersteuning voor daklozen in Amstelveen

De SP zet al langere tijd vraagtekens bij het daklozenbeleid van de gemeente Amstelveen. Er wonen op dit moment 11 mensen uit Amstelveen, die dak-of thuisloos zijn, in het Ibis Hotel in Amstelveen. In totaal heeft de Gemeente Amstelveen met vier hotels een overeenkomst voor deze situaties. Een tijdelijk verblijf in een hotel is volgens Wil Roode (SP) niet het probleem, maar de situatie en regelgang eromheen wel.  De SP heeft hierover deze week schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. Tot heden heeft de SP geen reactie ontvangen.

Lees verder
11 september 2021

Betaal je huur van je waardering

Foto: SP

"Huisbaas, mag ik mijn huurverhoging met waardering betalen?" Natuurlijk. Geld is geld.

Lees verder
13 juni 2021

ACTIE: EEN SPEELTUIN VOOR DE ELEANOR ROOSEVELTLAAN

Foto: SP

De SP heeft al geruime tijd contact met moeders uit de wijk Kostverloren. Daar is het droevig gesteld met de mogelijkheden om buiten te spelen. Kinderen in de basisschool leeftijd kunnen na schooltijd niet veilig buiten spelen. Met name in de E. Rooseveltlaan is het droevig gesteld. Amstelveen Sport heeft inmiddels toegezegd om na de zomervakantie activiteiten met de kinderen te gaan ondernemen. Dat is een mooi begin.

Lees verder

Pagina's

U bent hier