h

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: De bereikbaarheid van Amstelveen is een groot probleem

3 februari 2010

Stelling Amstelveens Nieuwsblad: De bereikbaarheid van Amstelveen is een groot probleem

Amstelveen - De weken tot de verkiezingen zullen in het Amstelveens Nieuwsblad stellingen worden gezet met reacties van de plaatselijke politieke partijen op de stellingen. Hierbij de reactie van de SP op de stelling van deze Week (Week 5) in het Amstelveens Nieuwsblad:

Stelling:
" De bereikbaarheid van Amstelveen is een groot probleem”

Eens,

Maar de oplossing is geen kwestie van meer asfalt.
Het centrum is moeilijk te bereiken vanaf de A9, verbreding lost niets op!

Bereikbaarheid vanuit Uithoorn is een probleem. Vrije busbanen bieden hier een oplossing.

Het opheffen van de tramlijnen 5 en 51 verslechtert de bereikbaarheid vanaf Amsterdam. De SP wil betere bereikbaarheid in de stad door busvervoer in Waardhuizen, Groenelaan en Lindenlaan-Oost.

Stimuleer het gebruik van de fiets.
Zo hebben mensen een goed alternatief.

Een korte toelichting:

Joep van Erp: "Met de verbreding van de A9 zullen er alleen maar meer auto’s door de stad geloodst moeten worden, de bereikbaarheid in de stad wordt hierdoor slechter."

"Vanuit Uithoorn is de bereikbaarheid van Amstelveen in de spits een probleem. Met het opheffen van tramlijn 5 en 51 verdwijnen veel tramhaltes, dit komt de bereikbaarheid vanuit Amsterdam niet ten goede."

"Door het gebruik van openbaar vervoer en de fiets te stimuleren geven we de mensen een goed en betaalbaar alternatief voor de auto, dat is de enige oplossing om Amstelveen bereikbaar te houden!"

U bent hier