h

Iedereen moet raadsvergadering over Irenebrug kunnen bijwonen

27 januari 2008

Iedereen moet raadsvergadering over Irenebrug kunnen bijwonen

Uithoorn - Raadsvergaderingen in Nederland zijn openbaar. Iedereen die daarbij aanwezig wil zijn, moet dat kunnen. Als een gemeente van te voren ziet aankomen dat de ruimte in de raadszaal te klein is, moet een gemeente een andere, grotere locatie vinden. Dat is namelijk in lijn met de letter en de geest van de wet.

Naar aanleiding van het, door de gemeente Uithoorn verwachte, grote aantal mensen dat de raadsvergadering op 24 januari wil bezoeken in verband met de bespreking van het onderwerp N201/Irenebrug, heeft de SP burgemeester Berry Groen gevraagd de raadsvergadering te houden in een ruimte die geschikt is voor alle mensen die hierbij aanwezig willen zijn. Als voorbeeld noemen wij De Scheg, waar in het verleden ook al eens een vergadering heeft plaatsgevonden over de toenmalige sloopplannen voor de Europarei.

De SP vindt dat iedereen die een raadsvergadering wil bijwonen daartoe in de gelegenheid moet worden gesteld. Als de gemeente nu al voorziet dat dit waarschijnlijk niet gaat lukken, heeft de gemeente naar onze mening de taak om een grotere locatie te regelen. De fractievoorzitters van de andere partijen zijn op de hoogte gesteld van dit verzoek.

U bent hier