h

Credietcrisis

8 september 2013

50 organisaties bij acties tegen bezuiniging 21 september Amsterdam

- Kom de 21e naar de Dam! De bezuinigingen moeten stoppen!
- Emile Roemer (SP) en Ruud Kuin (AbvaKabo FNV) bij het protest.
- Vijftig organisaties steunen het protest!
- Nodig je vrienden uit op Facebook!
- Teken de petitie!

Lees verder
24 december 2012

Lege gebouwen nuttige bestemming geven!

Amstelveen - We zijn als SP Amstelveen gaan kijken welke gebouwen er leeg staan in Amstelveen en hebben posters geplakt op deze gebouwen. De SP vindt dat deze gebouwen een nuttige bestemming kunnen krijgen. Het is niet acceptabel dat ze zo lang leeg blijven staan. Het is al met al een flinke lijst met gebouwen;
SP Amstelveen zal zich blijven inzetten om voor deze gebouwen een nuttig bestemming te krijgen, hetzij voor bewoning of voor andere nuttige doeleinden.

Lees verder
14 december 2011

SP in geweer voor onderkant samenleving

Het college wil oude tijden laten herleven. Met het aanpassen van de verordening wet werk en bijstand opent het college de mogelijkheid tot het gedwongen te werk stellen van uitkeringsgerechtigden. Krijgen we nu dan de Amstel-Veenkolonie?

Lees verder
20 november 2011

Kom 20 november naar "Dag van de Verontwaardiging" op De Dam

Het collectief Hete Herfst heeft de afgelopen maanden een breed collectief van maatschappelijke organisaties gesmeed. Op zondag 20 november sluiten ook de Abvakabo, Milieudefensie, Occupy Amsterdam en Utrecht zich aan bij een groot “protestival” op de dam in Amsterdam. Met onder andere Freek de Jonge, 100% Isis, Def P, tweede kamerleden van Groen Links, PvdA en de SP, vakbonden, maatschappelijke organisaties en Occupy.
Dag van de verontwaardiging
Omdat we meer willen dan alleen protesteren, worden er de 20ste ook speciale acties georganiseerd. Zo maken we met zijn allen een hele grote 99%, komt Ome Ad en zijn kookeiland waar je je eigen protestmaaltijd kan bereiden, is er ruimte om met andere bezoekers te discussiëren over jouw onderwerp, of over het onderwerp dat zij inbrengen en een klaag- en hoopmuur waar je je eigen boodschap kunt plaatsen. Daarnaast komen er een aantal bekende bands optreden en is er een open mic voor iedereen die zelf iets wil zeggen. In Leeuwarden organiseert Occupy een solidariteitsactie.

Lees verder
6 november 2011

Wethouder Raat “ontzettend blij” met verlies van €4.500.000 belastinggeld!

VVD-wethouder Raat is “ontzettend blij” dat Amstelveen van de 15 miljoen euro aan belastinggeld die Amstelveen had uitstaan bij de failliete IJslandse Landsbanki er misschien 12 miljoen van terugkrijgt.
De wethouder slaat zichzelf op de borst met het behaalde “succes” in de lokale pers.
Als de gemeente het geld had weggezet bij de Bank Nederlandse Gemeenten, die daar ook voor opgericht is, waren de renteopbrengsten ongeveer 1,5 miljoen euro geweest.
De Amstelveense bevolking is op deze manier in totaal 4,5 miljoen euro misgelopen.

Lees verder
14 september 2011

Bezetting Beursplein: Wij zijn geen wegwerpartikelen in de handen van bankiers en politici!

Aktie Beursplein SP AmstelveenIn jaren zijn niet zoveel mensen actie gekomen als in 2011. Duizenden, soms tienduizenden mensen, verzetten zich tegen het rechtse bezuinigingsbeleid. Manifestaties, stakingen en bezettingen volgen elkaar in hoog tempo op. Maar dit regentenkabinet doet alsof haar neus bloedt. Terwijl op de grote meerderheid hard wordt bezuinigd, kan een kleine minderheid onverstoord verder graaien en baden in luxe.

Stelen van de armen, geven aan de rijken - dat is het motto van dit kabinet.

De tentenkampen op de pleinen van Caïro en Madrid inspireren wereldwijd. Op 17 september worden tentenkampen opgezet bij aandelenbeurzen, van New York tot Madrid, van Tokyo tot Londen. In Amsterdam sluiten wij ons hier bij aan en zetten onze tenten op voor de AEX.

Kom ook! Neem een tent mee!

Lees verder
13 mei 2011

SP Amstelveen demonstreerde bij ING aandeelhoudersvergadering

Amstelveen - Afgelopen maandag demonstreerden een aantal leden van de afdeling Amstelveen bij het muziekgebouw aan het IJ. Hier vond een ontmoeting plaats van aandeelhouders van de ING. We verzamelden bij het pontje achter het centraal station om met spandoeken en lawaai naar het muziekgebouw te lopen. Met lunchtijd arriveerden we daar zodat we door het raam van het gebouw ons ongenoegen konden laten horen en zien aan de mensen die niet de rekening van de crisis hebben hoeven te betalen.

Een van de demonstranten speelde vervolgens de rol van aandeelhouder, compleet in net pak en met een dikke sigaar. Hij gaf een betoog dat wij de broekriem maar aan moesten halen; vervolgens haalde hij een flinke riem tevoorschijn waarmee de groep werd aangesnoerd.
De echte aandeelhouders hebben ons absluut gezien en gehoord!
ING Aktie
Foto: Grea Twint

Lees verder
17 januari 2011

SP fractie NOT -AMUSED - Geen vrijkaartjes raadsleden Amstelveen!

Amstelveen - De schouwburg van Amstelveen bestaat dit jaar 35 jaar. De directie van de schouwburg meent dit te moeten vieren met een extra voorstelling van Marc-Marie Huijbreghts. Met borrel vooraf en achteraf.

Voor de raadsleden liggen vrijkaartjes klaar. Per raadslid of burgerlid 2 stuks.

Na de keiharde bezuinigingen op cultuur die door de gemeenteraad zijn goedgekeurd zijn wij op zijn zachts gezegd “not-amused”.

Het was alleen de SP-fractie die tegen de begroting gestemd heeft en daarmee tegen de bezuinigingen op cultuur!

Lees verder
6 november 2010

1e kamerlid Geert Reuten op ledenvergadering SP Amstelveen: cijfers tonen aan : Rijken worden echt rijker!

Amstelveen - Op 3 november is een ledenvergadering gehouden die in het teken stond van de verantwoording over het afgelopen verslagjaar (november 2009 t/m oktober 2010). Voorzitter Harald Bos gaf namens SP bestuur een verslag van de vele activiteiten die er georganiseerd zijn in dit drukke verkiezingsjaar.

Ledenvergadering 3 november 2010

Geert Reuten, eerste kamer lid voor de SP, tevens econoom, was uitgenodigd om een lezing te geven voor de aanwezige SP leden. Geert sprak over het hoe en waarom van de crisis. Met daarbij ook een uitleg over hoe de SP de zaken zou aanpakken.

Geert gaf ons een aantal verrassende inzichten, wel met veel cijfers, maar hij lichtte dat goed toe. Geert liet ons zien, wat we allemaal wel op onze klompen aanvoelen, maar niet altijd rationeel kunnen onderbouwen. Bijvoorbeeld het feit dat we in Nederland enorm gestegen zijn qua totaal vermogen, maar dat de toename vooral terecht gekomen is bij de toch al rijken.

Lees verder
30 oktober 2010

Conclusie SP onderzoek: Afvalinzameling kan stuk ambiteuzer

Amstelveen - De gemeentelijke “ambitie” om 55% van de totale hoeveelheid vuilnis gescheiden te verwerken vindt de SP veel te laag. Niemand zit te wachten op nog een afvalcontainer voor de deur voor het papier.

De SP onderzocht in een buurtonderzoek de ervaringen van de inwoners met het systeem van vuilnisophalen en vroeg hun mening over de voorgestelde manier van vuilnisophalen. Wij hebben ons geconcentreerd op de laagbouw, onderzoek voor de hoogbouw volgt later nog.

Lees verder

Pagina's

Lijsttrekker Eric Smaling on tour. Deel 1

Remine Alberts over Rechtvaardigheid

Remine Alberts over stemmen

Marie-France van Oorsouw: cultureel erfgoed en cultuur educatie

Robert Brand over Schiphol

U bent hier