h

SP: “Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie”

8 november 2022

SP: “Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie”

De SP Amstelveen/Amstelland organiseert in Uithoorn op vrijdag 18 november a.s. een bijeenkomst in de Scheg over de steeds verder stijgende kosten en achterblijvende inkomens. SP-Kamerlid Bart van Kent zal aanwezig zijn om te praten over de volkspetitie ‘Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie’. Deze volkspetitie is ondertussen al ruim 60.000 keer getekend. De bijeenkomst in Uithoorn is een van de dertig bijeenkomsten in het hele land. Met de volkspetitie wil de partij met zoveel mogelijk mensen druk uitoefenen om de kosten voor energie te verlagen en de energievoorziening in eigen handen te nemen.

SP-voorzitter Amstelveen/Amstelland Marina Casadei: "De energierekening moet omlaag, zo simpel is het. Maar omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Dat lukt alleen als we samen de druk op het kabinet Rutte/Kaag opvoeren. Dit is daarin de volgende stap ". Met verschillende sprekers uit de regio Amstelland en van de SP wil de partij tijdens de avond in Uithoorn met mensen bespreken wat het verlagen van de energierekening voor hen zou betekenen en plannen maken om de petitie een succes te maken.

Iedereen die wil meepraten over hoe we ervoor gaan zorgen dat de kosten van de energie en andere belangrijke levensbehoeften kunnen verlagen is op 18 november van harte welkom in De Scheg, Arthur van Schendellaan 100A, Uithoorn. Aanvang: 19.30 uur.

Iedereen die het eens is met het SP-initiatief kan alvast de volkspetitie online tekenen op: sp.nl/volkspetitie.

U bent hier