h

SP in gesprek met inwoners over de almaar stijgende prijzen

18 juni 2022

SP in gesprek met inwoners over de almaar stijgende prijzen

Foto: SP

Op 18 juni 2022 is de SP in Uithoorn in gesprek gegaan met bewoners van de Schumanflat over de stijgende kosten van het levens-onderhoud. We worden allemaal hiermee geconfronteerd al is het alleen maar bij het boodschappen doen in de supermarkt of bij het tanken van de auto.

Bewoners van de Schumanflat hebben afgelopen week een flyer in de brievenbus gekregen, waarin de komst van de SP is aangekondigd. Wat voor de SP belangrijk is zijn de verhalen van de mensen. SP-afdelings-voorzitter Marina Casadei: β€œ Je merkt dat de mensen hun vertrouwen in de politiek zijn kwijtgeraakt. Er worden, met name door de Haagse politici, beloftes gedaan die niet worden nagekomen. Maar de SP heeft er vorig jaar voor gezorgd dat de huren werden bevroren. Helaas horen we nu dat de mensen in de Schumanflat dit jaar al twee verhogingen hebben gekregen: een keer van de servicekosten en een keer van de huur. De SP is van mening dat de huren moeten worden bevroren totdat de lonen zijn meegestegen. Want nu zijn huurders een steeds groter deel van hun inkomsten kwijt aan huur.”

Iets waar veel mensen over klagen zijn de hoge benzineprijzen. Als je afhankelijk bent van je auto om naar je werk te gaan, dan is dat tegenwoordig een dure grap geworden. Wat betreft de boodschappen heeft de SP gemerkt dat mensen bewuster hun inkopen doen. Waar ze vroeger alles bij de dichtstbijzijnde supermarkt kochten, wordt nu gekeken naar de aanbiedingen en worden de boodschappen gehaald bij de voordeligste supermarkt.

Vrijwel iedereen is het erover eens dat de mensen met de hoogste inkomens en de grote multinationals best wel wat meer belasting mogen betalen. Ook het schrappen van BTW op levensmiddelen vinden de meeste mensen een goed idee. Dit zijn zaken waar de SP zich in Den Haag hard voor maakt.

Marina Casadei: β€œDe gesprekken met de Uithoornse inwoners zijn heel waardevol. Ze geven een goed inzicht in wat de mensen bezighoudt. Zo zijn het vooral de ouderen die het steeds moeilijker hebben. Hun AOW is ontoereikend om fatsoenlijk van te kunnen leven, maar klagen willen ze niet. Een mevrouw vertelde me dat ze gewoon zo sober mogelijk leeft. Maar ook de veiligheid van de buurt is een thema dat de mensen bezighoudt. Zonder dat wij ernaar vroegen werd dit onderwerp door de bewoners onder de aandacht gebracht. Dit is zeker iets waar de lokale politiek mee aan de slag moet. Al zit de SP niet in de gemeenteraad, dan toch vinden wij het belangrijk om deze signalen serieus te nemen. Daarom zijn we van plan om de volgende maand door te gaan met het voeren van gesprekken in Uithoorn met bewoners van de Europarei en mogelijk andere wijken.”

Natuurlijk kan de SP niet met bij alle Uithoornse inwoners langskomen. Daarom kan iedereen de actie ook online steunen. Ga hiervoor naar:

doemee.sp.nl/prijsstijging

U bent hier