h

SP neemt poolshoogte na renovatie flats Watercirkel

21 januari 2019

SP neemt poolshoogte na renovatie flats Watercirkel

Foto: Marco Lucas

Zaterdag 19 januari jl. is er een klopactie gehouden aan de Watercirkel. Aan deze flats is in 2018 groot onderhoud uitgevoerd. Ook de woningen zijn onder handen genomen. Na de ingreep voldoen de woningen, aldus Eigen Haard, weer aan de regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en energiezuinigheid. Goede actie van Eigen Haard.

Echter, daar er geluiden bekend werden over schade aan persoonlijke bezittingen is de SP poolshoogte gaan nemen door zelf met de bewoners te praten. De SP wil de bewoners steunen indien er zich misstanden voordoen, maar wil die dan eerst met eigen ogen waargenomen hebben alvorens een conclusie te kunnen trekken.

En die eigen waarneming is van groot belang, daar het verhaal enigszins genuanceerder lijkt te liggen dan de hardnekkigste geluiden doen geloven. Ja, er zijn zaken verkeerd gelopen en ja sommige mensen hebben klachten, maar die zijn naar wederhoor met bewoners en bewonerscommissie niet eenduidig bij de woningbouwvereniging Eigen Haard neer te leggen.

De bejegening van sommige werknemers liet misschien te wensen over, geconcludeerd moet worden dat Eigen Haard deze renovatie uitermate netjes heeft voorbereid en afgehandeld. Eigen Haard heeft niet alle werknemers aan een touwtje, maar over het algemeen zijn de bewoners zeer correct behandeld. Zo was er een appartement special vrijgehouden waar mensen konden  verblijven om zich even uit de werkzaamheden terug te trekken. Daar kon men bijeenkomen, daar kon koffie gezet worden en tv worden gekeken. Aan de overkant van de straat was een keet/kantoor ingericht waar bewoners met vragen c.q. problemen terecht konden. Ook geconcludeerd mag worden dat de
bewoners op zich keurig zijn geïnformeerd over de werkzaamheden, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat niet iedereen alle informatie leest. Zo kon het  gebeuren dat sommige bewoners onvoorbereid waren op de komst van de werklieden. Deze misverstanden zijn Eigen Haard niet aan te rekenen. In de  gevallen waar schade aan persoonlijke eigendommen of interieur heeft  plaatsgevonden zal een oplossing worden gezocht. De SP houdt de afhandeling hiervan in de gaten en zo nodig komen wij dan bij de bewoners terug.

Tijdens onze kloptocht mochten wij op kosten van Albert Heijn croissants uitdelen aan de bewoners als aardigheidje bij binnenkomst. Sommigen hadden zojuist gegeten, voor anderen was dit een welkom klein pleistertje op eigenlijk heel goed te behandelen wonden.

Foto: Nazir Husseini
Foto: Nazir Husseini

U bent hier