h

SP: Amstelveen verdient beter OV!

11 maart 2018

SP: Amstelveen verdient beter OV!

Foto: Nazir Husseini

Partij gaat ook na verkiezingen door met actie!

De SP is afgelopen week de straat op geweest om aandacht te vragen voor het Amstelveense openbaar vervoer. Er zijn de laatste tijd de nodige verslechteringen geweest. Haltes die verdwijnen, lijnen die verdwijnen of minder frequent zijn gaan rijden. Volgens de SP is het tijd voor actie!

Lijsttrekker Patrick Adriaans: ”Er is veel commotie over de verslechtering van het OV. Als SP waarschuwden we al voor deze situatie in 2016, dat bevestigde het college nog in antwoord op schriftelijke vragen van D66 in 2017. In de Amstelveense Raad is het OV een ondergeschoven kindje geweest, en in de Vervoersregio is onze stem te klein. Daarom moeten we bewoners mobiliseren. We hebben de laatste tijd veel initiatieven gezien, bewoners van verschillende wijken die handtekeningenacties zijn gestart, het is tijd om krachten te bundelen en als heel Amstelveen een vuist te maken richting de Vervoersregio en Connexxion!”

De SP ziet dat de wijken Groenelaan en Waardhuizen er veel op achteruit zijn gegaan, maar verslechteringen zijn er over de hele linie. En met de komst  van de Noord/Zuidlijn en de ombouw van de Amstelveenlijn tot Uithoornlijn dreigen er nog veel meer. Geen doorgaande verbinding meer met Amsterdam CS, afname frequentie bussen over Keizer Karelweg/ Amsterdamse weg, om er een paar te noemen.

Adriaans: ”Ontwikkelingen in het OV hebben vaak een lange voorgeschiedenis, de inwoners merken het pas als de plannen gerealiseerd worden. Dan kunnen we alleen nog repareren. Er zijn nu twee zaken die  belangrijk zijn, repareren van de verslechteringen die al doorgevoerd zijn, en voorkomen dat er nog meer verslechteringen komen. Daarom gaan wij op   24 maart de mensen bij elkaar brengen die hart hebben voor het OV. Dat is na de verkiezingen, maar wij zijn een partij die ook na de verkiezingen luistert naar de mensen en samen met hen in actie komt, in dit geval voor een beter OV.”

De SP organiseert op zaterdag 24 maart een bijeenkomst voor iedereen met hart voor het OV. Doel van de bijeenkomst is om samen de strategie vast te stellen om Amstelveen een sterke stem te geven over het eigen OV.

Zaterdag 24 maart, 14.00uur de Meent, Orion 3

Foto: Amstelveenweb

Zie ook:

U bent hier