h

SP Amstelveen boycot afscheidseten raad

20 maart 2018

SP Amstelveen boycot afscheidseten raad

Foto: Marco Lucas

Partij overweegt boycot laatste raadsvergadering

De Amstelveense raad heeft besloten om de vergadering te vervroegen naar 16u en het afscheid nemen van oud-raadsleden te laten beginnen om 17.30u. Reden voor de vervroeging is dat dan de raadsleden met zijn allen een afscheidseten kunnen houden. Reden voor de SP het eten te boycotten en mogelijk ook de raadsvergadering.

Lijsttrekker Patrick Adriaans: ”De raadsvergaderingen in Amstelveen beginnen altijd om acht uur, behalve met de kadernota, maar daar zijn inhoudelijke redenen voor. Een raadsvergadering vervroegen, omdat je een eigen feestje belangrijker vindt is een gotspe! Sowieso zien wij het nut er niet van in om met zijn allen te gaan eten, op kosten van de belastingbetaler. Dus het eten boycotten we sowieso.”

Doordat de raadsvergadering is vervroegd naar 16u zullen mensen vrij  moeten nemen om deze bij te kunnen wonen. Later is er in ieder geval afgesproken dat het afscheid nemen om 17.30u begint. De SP vindt het logisch dat een drukke inhoudelijke agenda zoals de kadernota deels overdag plaatsvindt, en dat dan de raadsleden gezamenlijk met de mensen op de publieke tribune gaan eten. Een raadsvergadering verplaatsen om niet inhoudelijke redenen vindt de partij onjuist. Het liefst werkt de SP daar niet aan mee.

Adriaans: ”De agenda van de raad, op 28 maart, dus na de verkiezingen, heeft niet veel om het lijf en is vooral een ritueel van afscheid nemen. Het is nu nog niet helemaal duidelijk of er bespreekstukken op de agenda komen. Als de agenda alleen hamerstukken kent zal de SP niet komen. Als SP vonden we de raadsvoorstellen die nu in de raad komen allen hamerstukken voor de raad. Wij zullen in de fractie n.a.v. de agenda bespreken of we toch komen omdat we onze volksvertegenwoordigende taak serieus nemen. Dus het eten boycotten we, de raadsvergadering houden we nog in overweging.”

Op 29 maart is de installatie van de nieuwe raad, daar zal de SP zeker wel aanwezig zijn!

Zie ook:

U bent hier