h

1 Miljoen gesprekken

4 juni 2017

1 Miljoen gesprekken

Foto: Marco Lucas

In Amstelveen hebben we op 3 juni een prima actiedag gehad. In het kader van de 1 miljoen gesprekken zijn we de straat op gegaan. Op het plein tussen de HEMA en de C & A hebben we met Amstelveners gesproken over wat hen zoals bezighoudt. Het vaste team is uitgebreid met Damon Maddison. Hij is sinds kort lid en wil graag zijn steentje bijdragen door mee te helpen bij acties.

We hebben gisteren veel mensen gesproken en 20 personen wat meer uitgebreid. Het waren heel goede gesprekken. Wat we vooral te horen hebben gekregen is dat er in Amstelveen onvoldoende betaalbare huurwoningen zijn voor starters op de  woningmarkt. Maar ook vertelden ouders en hun tienerkinderen dat zij het jammer vinden dat er voor de jonge tieners geen plek is waar ze kunnen ‘chillen’ samen met leeftijdgenoten. Downtown in Westwijk was het laatste jongerencentrum dat werd gesloten en nu is er dus geen laagdrempelige plek meer voor jonge tieners. Over de verslechtering van het openbaar vervoer maken veel mensen, waaronder mensen met een beperking, zich zorgen.

Foto: Marco Lucas
                        

Maar ook de plannen voor het Stadshart houden de gemoederen bezig. Wat gaat er nu gebeuren en in hoeverre worden bewoners betrokken bij de plannen? Een persoon vertelde dat ze een plan gepresenteerd heeft gekregen over een Pathé bioscoop die voor haar neus gebouwd gaat worden en alle uitzicht gaat belemmeren. “Het werd ons gewoon meegedeeld, zonder dat wij hierin betrokken waren”. Deze mevrouw was niet te spreken over de gang van zaken.

Kortom:
Genoeg stof tot nadenken. We gaan er in ieder geval mee aan de slag.

U bent hier