h

Regioconferentie 22 april 2017 Amsterdam

1 mei 2017

Regioconferentie 22 april 2017 Amsterdam

Foto: SP

foto: Nazir Husseini

De Afdeling Amstelveen was naast mijzelf vertegenwoordigd door Nazir
Husseini en Kevin Riley. Kevin is sinds kort actief voor de afdeling
en het leek hem leuk en interessant om eens een regioconferentie mee
te maken. Hij had geluk, want de regio Noord-Holland werd zowaar
vereerd met een bezoek van partijvoorzitter Ron Meijer.

Hij vertelde nog eens dat het belangrijk is om zoveel mogelijk mensen te spreken over zaken die in de eigen woonplaats spelen. Hij vertelde dat hij geïnspireerd wordt door Domela Nieuwenhuis en haalde zijn woorden aan: "Wij zijn geen verlossers, maar samen sta je wel sterker." Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij alles wat we willen verbeteren in de wijken.

Harre van der Nat deed ons tips aan de hand die we kunnen gebruiken als we de buurt in trekken. Zo moet je eerst verkennen wat er leeft en dat toetsen aan de grondbeginselen van de SP. Daarna kun je starten met het leggen van een basis door zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. Je gaat een stappenplan maken. Als je vervolgens actie voert en je merkt dat er een heftige reactie op komt, dan betekent dit dat je een belangrijk onderwerp te pakken hebt. Er zal geprobeerd worden om je tegen te houden, maar dan is het zaak om met elkaar te blijven praten en te evalueren.

Slogans helpen goed om herkenbaar te zijn in je wijk/stad. Behaalde successen moeten we niet vergeten te claimen en te vieren. Na een behaald succes ga je terug naar de mensen waarvoor je iets hebt bereikt om ze te feliciteren met een aardigheidje, zoals een taart.

’s Middags hebben we de daar bij het woord gevoegd en zijn we gaan buurten in Amsterdam-West. Daar waren veel klachten binnen gekomen over achterstallig onderhoud van woningen. Vocht en schimmel waren de voornaamste klachten. Samen met Kevin en een collega uit Hoorn ben in naar het Columbusplein getogen om te spreken met enkele bewoners. De woningen zijn inderdaad in zeer slechte staat. Naast de schimmel op de muren zagen wij ook nog scheuren in de muren. Ook waren er klachten over ongedierte zoals muizen en ratten.

Voor Kevin was het de eerste keer dat hij ging ‘kloppen’, maar dat was niet te merken. Hij raakte geanimeerd in gesprek met bewoners en inspecteerde hun woningen. Dat is fijn om te weten voor onze afdeling, want dat betekent dat hij de volgende keer meegaat om samen met collega’s in de afdeling mee te gaan ‘kloppen’. En we hebben nog wel een paar wijken waar we naartoe moeten. Nazir was de hele dag druk met het fotograferen van de gebeurtenissen. SP landelijk heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn foto’s.

De regioconferentie was een geslaagde dag.

Foto: Nazir Husseini

Lijsttrekker Eric Smaling on tour. Deel 1

Remine Alberts over Rechtvaardigheid

Remine Alberts over stemmen

Marie-France van Oorsouw: cultureel erfgoed en cultuur educatie

Robert Brand over Schiphol

U bent hier