h

Eerste SP Provinciedag in Noord-Holland

10 april 2016

Eerste SP Provinciedag in Noord-Holland

Foto: SP

Op zaterdag 9 april werd in Enkhuizen de eerste SP Provinciedag gehouden. Op deze dag waren zo’n 80 vertegenwoordigers van verschillende Noord-Hollandse afdelingen aanwezig om elkaar te inspireren, aan te moedigen en te versterken. Natuurlijk was ook de afdeling Amstelveen present.

’s Morgens zijn we eerst in kleinere groepen uiteen gegaan om met elkaarte brainstormen over waar je met je afdeling naartoe wilt en wat je het beste kan ondernemen om dat te bereiken. Dat klinkt best vaag, maar in de praktijk bleken we leuke ideeën te hebben om zichtbaarder en sterker te worden. Die ideeën liepen uiteen van de organisatie van een politiek café eens per maand tot het regelmatig op de markt staan van de raadsleden om vragen van inwoners te beantwoorden.

Voor publieke zorg; zonder eigen risico

’s Middags kwam Emile Roemer de gelederen versterken. Er werd officieus een aftrap gedaan naar de campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen. Zorg is en blijft het speerpunt en we gaan inzetten op afschaffing van het eigen risico en één publieke zorgverzekering. Peilingen wijzen uit dat 80% van de bevolking hier ook voor is en daar heeft de SP goed naar geluisterd.

 

KLIK voor vergroting

In onze rode jassen zijn we daarop Enkhuizen ingegaan om de bevolking erop te wijzen dat als zij dit ook een goed idee vinden het mogelijk is om een informatieavond in hun woonplaats Enkhuizen bij te wonen. Leuk om te zien dat Emile ook gewoon met ons meeliep langs de deuren om bewoners te spreken.

Na een goed verzorgde maaltijd en een kort avond-programma zijn we vol goede ideeën weer naar huis gegaan.

Lijsttrekker Eric Smaling on tour. Deel 1

Remine Alberts over Rechtvaardigheid

Remine Alberts over stemmen

Marie-France van Oorsouw: cultureel erfgoed en cultuur educatie

Robert Brand over Schiphol

U bent hier