h

SP vraagt opheldering over hoorzitting Straatsburgflat

1 januari 2016

SP vraagt opheldering over hoorzitting Straatsburgflat

De SP heeft aan de gemeente Uithoorn opheldering gevraagd over het feit waarom het zo lang duurt voordat de hoorzitting gehouden wordt voor alle mensen die bezwaar hebben ingediend tegen ‘de sloop’ van de Straatsburgflat. De gemeente is van plan de hoorzitting pas op 11 februari 2016 te organiseren. De SP vindt dat veel te laat.

Voorafgaand aan de feitelijke sloop van de flat is door de gemeente in november 2015 een zogenoemde ‘onttrekkingsvergunning’ verleend om de woningen aan de woningvoorraad te mogen onttrekken. Tegen dit besluit hebben mensen tot en met 8 december 2015 bezwaar kunnen maken. Van deze mogelijkheid hebben meerdere mensen gebruik gemaakt.

Bij de behandeling van de bezwaarschriften houdt de gemeente  een hoorzitting. De SP vindt het niet alleen onverstandig, maar ook onbegrijpelijk dat de hoorzitting pas zoveel later dan 8 december wordt georganiseerd. Al op 5 januari 2016 moeten de anti-kraakbewoners de Straatsburgflat hebben verlaten. De andere, tijdelijke huurders moesten op 28 december al vertrokken zijn. Waarom dan pas ruim een maand later, op 11 februari, een hoorzitting houden ?

Als verklaard tegenstander van de sloop van de drie flats wil de SP dat de hoorzitting eerder dan op 11 februari plaatsvindt. Verder wil de SP dat er geen onomkeerbare (sloop)handelingen plaatsvinden voordat de behandelingen van bezwaren, inclusief eventuele beroepschriften bij de rechtbank, definitief zijn geworden.

Zie ook:

Lijsttrekker Eric Smaling on tour. Deel 1

Remine Alberts over Rechtvaardigheid

Remine Alberts over stemmen

Marie-France van Oorsouw: cultureel erfgoed en cultuur educatie

Robert Brand over Schiphol

U bent hier