h

De bus naar Utrecht moet terug: vul de enquête in!

23 maart 2015

De bus naar Utrecht moet terug: vul de enquête in!

Vul de enquête in !

De SP zet zich al jaren in voor het verbeteren van de busverbinding tussen Uithoorn en Utrecht. Vroeger legde je deze afstand af in 50 minuten met één bus, lijn 140. Tegenwoordig moet je met lijn 130 naar Breukelen en daar overstappen op de trein of op bus 120. Hierdoor zijn reizigers langer onderweg, ook doordat mensen soms de aansluiting in Breukelen missen.

De verslechtering van het openbaar vervoer naar Utrecht is onder leiding van een rechts college tot stand gekomen. Onder de voorwaarde dat de treinen tussen Breukelen en Utrecht vier keer per uur zouden gaan rijden, werd de rechtstreekse bus naar Utrecht afgekapt in Breukelen met een verplichte overstap tot gevolg. Sinds deze ingreep is het aantal openbaar vervoerreizigers tussen Uithoorn, De Ronde Venen en Utrecht behoorlijk gedaald. 

De overeenkomst met de Nederlandse Spoorwegen is inmiddels beëindigd en de treinen rijden niet meer vier keer per uur maar slechts twee keer per uur. Toch wil de verantwoordelijke VVD-gedeputeerde Van Lunteren zich (nog) niet echt inzetten voor een betere busverbinding. Hij beroept zich op de – verouderde – afspraken met de NS en lijkt niet geïnteresseerd in de forse afname van openbaar vervoerreizigers.

Omdat het concessiegebied Utrecht in december 2016 opnieuw wordt aanbesteed is er nu de mogelijkheid om de rechtstreekse bus naar Utrecht weer terug te krijgen. De gemeente De Ronde Venen is een enquête gestart. Het is van belang dat zo veel mogelijk openbaar vervoergezinde reizigers deze enquête invullen. Wil je ook dat de bus naar Utrecht weer terugkomt? Vul dan de enquête in en mail de link door naar familie, vrienden en collega’s.

U bent hier