h

Geslaagde viering 10 jaar SP in Amstelveen

23 september 2013

Geslaagde viering 10 jaar SP in Amstelveen

Fotografie: Marco Lucas  

Vrijdag 6 september was het zover, in wijkcentrum Alleman vierde de afdeling zijn 10-jarig bestaan.

Onder het genot van een drankje en een hapje, en met op de achtergrond een karrevracht aan foto’s die onze geschiedenis lieten zien, hebben we genoten van goede muziek, fraaie speeches en een heus interview.
Ook de opkomst was heel aardig. Met ruim 40 mensen.
 
De verschillende speeches werden gegeven door achtereenvolgens Harald Bos, onze afdelingsvoorzitter. Nico Heijmans ons vaste aanspreekpunt van het Scholingsteam, Henk van Gerven 2e kamerlid en tot slot een interview met Joep van Erp, fractievoorzitter, en Margo Appels bestuurslid van de afdeling van het eerste uur.
 
Verschillende zaken werden belicht. Zo heeft Nico Heijmans onze afdeling gecomplimenteerd omdat we de zaken goed op orde hebben en een hechte afdeling zijn waar eigenlijk geen gedoe is. Dat is soms ook wel anders.
 
Henk van Gerven vertelde over het tweede kamer werk, over de geschiedenis van de SP, en gaf ook nog antwoord op vragen die mensen hadden over standpunten van de tweede kamer. Een ding wat we ons goed ter harte hebben genomen uit de speech van Henk is dat het goed is als je dingen doet die pijn doen bij de andere partijen. Het moet schuren!
 
Tijdens het interview kwamen wat anekdotes naar boven, maar ook het feit dat ondanks alle complimenten we nooit achterover mogen leunen als afdeling (en partij). Er zijn altijd meer actieve leden nodig, al is het maar om roofbouw op de huidige actieve leden te voorkomen. Het is daarnaast ook gewoon leuk om je samen in te zetten voor een betere maatschappij.
 
Het interview werd gehouden door Marina Casadei, als bestuurslid zeer betrokken bij de organisatie van deze avond. Zij was ook de gastvrouw die het geheel aan elkaar praatte. 
 
Na het officiële programma was er onder het genot van de muziek nog tijd om oude herinneringen op te halen, nieuwe plannen te smeden, of gewoonweg elkaar eens wat beter te leren kennen en het eens niet over de politiek te hebben.
 
Iedereen die er bij was kan beamen dat we op een fraaie manier stilgestaan hebben bij ons 10 jarig bestaan.

Foto's, met dank aan Marco Lucas

 

 

U bent hier