h

Bewoners Louweshoek Amsterdam Nieuw-West dwingen directie Woonzorg tot actie!

27 januari 2013

Bewoners Louweshoek Amsterdam Nieuw-West dwingen directie Woonzorg tot actie!

Amsterdam - SP Amstelveen ondersteunde de actie van de SP in Amsterdam West. Bewoners van de Louweshoek uit Amsterdam Nieuw-West eisen transparantie en aanpak van achterstallig onderhoud van de verhuurder Woonzorg Nederland, gevestigd in Amstelveen.

Het betreft een woonblok van 120 sociale huurwoningen in Nieuw-West. De bewoners maken zich zorgen over de asbestsanering en zijn kwaad over het achterstallig onderhoud en nalatigheid op het gebied van veiligheid.
Asbest nee!

SP-er Ramon Boersbroek: “ Ik heb gesproken met de bewonerscommissie welke momenteel in een conflict is met Woonzorg Nederland. 75 tot 80% van de bewoners heeft volgens de bewonerscommissie klachten over achterstallig onderhoud .

Van schimmelvorming, houtrot, te hoge piekspanning in het gebouw, veel lekkages tot aan onbegaanbare bergingen. Burgemeester van der Laan is persoonlijk langs geweest en heeft toegezegd samen met de bewoners en de directie van de Woonzorg in gesprek te gaan. Tijdens deze bijeenkomt is een afsprakenlijst gemaakt maar hier is nog niks van terecht gekomen.”

Daarom kwamen bewoners, samen met de SP-Amsterdam en SP-Amstelveen in actie bij het hoofdkantoor van Woonzorg Nederland.
De bewoners hebben inmiddels afgedwongen dat Woonzorg Nederland volgende week met een stappenplan komt voor de sanering van asbest en het achterstallige onderhoud.

De concrete eisen van de bewoners aan de directie van Woonzorg Nederland zijn:
- Informatieverschaffing (ze krijgen momenteel geen rapporten over de veiligheid van het pand) of verzoeken worden vertraagd.
- Structureel onderhoud
- Een volledige bouwinspectie (gebouw en installaties)
- Een sociaal plan
- Het nakomen van de eerdere afspraken van het gesprek met de directie van Woonzorg (voorgesteld door burgemeester van der Laan).
- Een zorgvuldige asbestsanering.

De bewoners zijn zeer bezorgd en hebben aanwijzingen dat sanering niet goed verloopt (Asbestplaten zijn gewoon in de tuin neergelegd of bij werkzaamheden worden dingen tijdelijk afgeplakt). Het grootste deel van het pand moet nog worden gesaneerd.

Woonzorg Nederland heeft aangegeven 1 miljoen euro vrij te maken voor de komende 10 jaar maar incl. de volledige sanering van asbest is dit veel te weinig zegt de bewonerscommissie.

U bent hier