h

Betaalbare huurwoning moet basis blijven voor het wonen

6 januari 2013

Betaalbare huurwoning moet basis blijven voor het wonen

Een primaire levensbehoefte zoals wonen hoort zowel voor een huurder als voor een koper/bewoner gelijk door de overheid te worden behandeld. Dus gelijk in wet- en regelgeving, maar ook bij fiscale regelingen.

Hervorming van de woningmarkt betekent heel wat anders dan de huurders nog eens extra en onverantwoord belasten zoals de regering Rutte II voornemens is te gaan doen.

De overheid heeft met haar falende beleid in de afgelopen jaren voor grote problemen op de woningmarkt gezorgd. Vooral huurders zijn daarvan zeer de dupe. Er was in hoofdzaak en onterecht slechts aandacht voor de koopmarkt. Woningcorporaties kregen volledige en een onverantwoordelijke vrijheid van handelen met al de gevolgen van dien.

Er is een aanpak noodzakelijk die rechtvaardig en werkelijk oplossingsgericht is. Geen Donnerpunten of extra punten in gewilde regio’s voor de huurders zoals deze al eerder ervoeren. Het opzetten van een goed strategisch huisvestingsplan is hiervoor de enige en juiste weg.

De overheid, moet er nu eindelijk eens voor zorgen dat er, na bijna 70 jaar, voldoende en betaalbare huurwoningen zijn!

Geen beleid meer dat enkel is gericht op de bouw van koopwoningen en dus op hypotheekschuld. Het resultaat daarvan kennen we en heeft mede gezorgd voor de grote problemen op de woningmarkt.

U bent hier