h

College Uithoorn heeft slappe knieën inzake Europarei

15 mei 2012

College Uithoorn heeft slappe knieën inzake Europarei

Op 3 april 2012 stuurde onze SP-afdeling een brief aan het college van burgemeester en wethouders inzake de rol van het college met betrekking tot de ontwikkelingen rond de Europareiflats. In deze brief vraagt de SP het college of het college de sloopplannen van Eigen Haard steunt of dat het college zich gaat of blijft verzetten.

De SP vroeg het college per omgaande te reageren als het college zich tegen de sloopplannen gaat of blijft verzetten. Nu anderhalve maand later heeft het college echter niet gereageerd op onze brief. Hieruit trekt de SP derhalve de conclusie dat het college – ondanks alle mooie woorden over participatie, inspraak, sociale samenhang etcetera – zich gewoon klakkeloos achter de onwenselijke plannen van Eigen Haard opstelt.

Daarmee zet het college een grote groep inwoners in de kou. Niet alleen de huidige bewoners van de drie flats zijn de dupe van de slappe knieën van het college, ook de positie van Uithoornse woningzoekenden interesseert het college blijkbaar niet veel.

De SP hecht er aan de gemeenteraad ervan op de hoogte te stellen dat het college, ondanks een nadrukkelijk verzoek van een politieke partij, niet reageert op een brief die het college anderhalve maand geleden heeft ontvangen. De SP zal – in tegenstelling tot de wethouders van VVD, DUS en PvdA – wèl opkomen voor de belangen van huurders en woningzoekenden in Uithoorn. Wij gaan niet akkoord met plannen van woningcorporaties die destructief zijn voor huurders en woningzoekenden in onze gemeente.

U bent hier