h

SP Noord-Holland: geen weg door de Bovenkerkerpolder voor golfterrein

7 oktober 2011

SP Noord-Holland: geen weg door de Bovenkerkerpolder voor golfterrein

Noord-Holland - De gemeente Amstelveen mag niet zijn zin doorzetten om een weg dwars door de Bovenkerkerpolder aan te leggen. De SP roept het provinciebestuur op om niet nog meer verstoring van het natuur- en stiltegebied te accepteren en de mogelijke aanleg van een weg naar het omstreden golfterrein te blokkeren. Fractievoorzitter Remine Alberts: “Het provinciebestuur heeft eerder het verzet tegen een golfbaan gestaakt, maar nu moet het bestuur niet ook nog een weg ernaartoe accepteren.”

De aanleg van een golfterrein in de Bovenkerkerpolder is al jaren een omstreden kwestie. De aanleg zou niet mogelijk zijn, omdat het terrein gepland was in een erkend natuur- en stiltegebied en aan de rand van het Groene Hart. Ondanks al het verzet, wordt het terrein toch aangelegd. Dit werd mogelijk doordat de provincie het eerdere verzet staakte.

Nu de aanleg van het golfterrein is begonnen, is ook de discussie over een weg naar het terrein toe opnieuw losgebarsten. De gemeente Amstelveen wil in plaats van de bestaande weg via Amsteldijk-Zuid een nieuwe weg via de Bovenkerkerpolder aanleggen. Alberts: “Die golfbaan op zich was al een ernstige verstoring van beschermd natuurgebied. De weg die Amstelveen nu wil maakt die verstoring alleen maar erger. Ik vraag mij af of men daar wel weet wat ‘beschermd natuurgebied’ betekent.”

U bent hier