h

SP Amstelveen telt aantal uitstappers Zuidtangent bij nieuwe halte Langerhuize

27 januari 2011

SP Amstelveen telt aantal uitstappers Zuidtangent bij nieuwe halte Langerhuize

Amstelveen - Sinds 12 december 2010 rijdt de Zuidtangent (lijn 300) niet meer langs de belangrijke halte Oranjebaan, maar via de nieuwe halte Langerhuize bij het KPMG-kantoor. Volgens veel mensen – en ook volgens de SP – is de nieuwe situatie een verslechtering. De nieuwe route duurt langer, is duurder en de overstap op tram 5 is vervallen.

Volgens de gemeente Amstelveen zijn in 2002 afspraken gemaakt om de route van lijn 300 te veranderen, zodra het nieuwe KPMG-kantoor klaar is. Uit dit onderzoek blijkt volgens de gemeente dat op de nieuwe halte Langerhuize in de ochtendspits 250 reizigers zullen uitstappen. De gemeente gebruikt een oud onderzoek en de SP betwijfelt de uitkomst ervan.

Daarom heeft de SP besloten om op een aantal willekeurig gekozen dagen tussen 7.00 en 9.00 uur ‘s ochtends het aantal uitstappende busreizigers te tellen op de halte Langerhuize (beide richtingen). Er is al op meerdere dagen geteld en de SP verwacht de uitslag van de tellingen binnenkort bekend te kunnen maken.

U bent hier