h

Tramreizigers Poortwachter verbaasd over plannen voor opheffen sneltramhalte

6 december 2010

Tramreizigers Poortwachter verbaasd over plannen voor opheffen sneltramhalte

Amstelveen - Veel tramreizigers reageerden verbaasd toen zij hoorden dat de gemeente en de stadsregio van plan zijn alle haltes van sneltram tussen Spinnerij en Marne op te heffen, als gekozen wordt voor een metro via de middenberm van de Beneluxbaan.

Op 6 december ’s ochtends deelde de SP folders uit op de sneltramhalte Poortwachter om de reizigers te informeren over de dreigende opheffing van sneltram 51 en de haltes in Waardhuizen en Middenhoven. De reizigers zijn op de hoogte gesteld van alternatieven die er zijn voor goed openbaar vervoer in Amstelveen en Buitenveldert.

De stadsregio heeft gezegd dat alternatieven voor de metroplannen ook serieus bekeken zullen worden. Tot nu toe merkt de SP daar niets van. Volgens ons zijn de gemeente en de stadsregio alleen of vooral bezig met de ombouw van de sneltram- tot een metroverbinding. Die ombouw gaat 400 tot 600 miljoen euro kosten. Daarnaast verdwijnt de helft van de bestaande haltes tussen station Zuid en Westwijk.

U kunt uw reactie mailen aan amstelveen@sp.nl. Wij bieden uw reacties aan de wethouders en aan de stadsregio Amsterdam aan.

U bent hier