h

Geen dure Metro: 13 november actie voor behoud haltes tram 51 en 5

8 november 2010

Geen dure Metro: 13 november actie voor behoud haltes tram 51 en 5

Amstelveen - De SP wil dat de reizigers van sneltram 51 en tram 5 beter geïnformeerd worden over de gevolgen, als de sneltramverbinding wordt omgebouwd tot een metroverbinding. Het projectbureau Amstelveenlijn, dat in opdracht van de stadsregio onderzoeken verricht, lijkt eenzijdig aan te sturen op de ombouw van sneltram naar metro.

Ook de informatievoorziening door de betrokken gemeenten Amsterdam en Amstelveen schiet te kort. Daarom gaat de SP op zaterdag 13 november 2010 de reizigers zelf informeren op een aantal haltes in Amsterdam en Amstelveen.

Als de sneltram daadwerkelijk wordt omgebouwd verdwijnen ongeveer twaalf van de bestaande sneltramhaltes tussen station Zuid en Westwijk. Bovendien zullen alle haltes van tram 5 opgeheven worden, omdat tram 5 dan verdwijnt op het traject door Buitenveldert Amstelveen. Ook de bediening van Waardhuizen en Middenhoven staat op de tocht.

De SP maakt op zaterdag 13 november tussen 11.00 en 14.00 uur op de haltes Van Boshuizenstraat en Zonnestein zichtbaar wat er gebeurt als de plannen van de gemeenten en de stadsregio ongewijzigd doorgaan.

Het ombouwen van de sneltram tot een metro is slechts één van de mogelijkheden. Er zijn alternatieven voor goed openbaar vervoer, die vaak ook nog eens veel goedkoper zijn. De stadsregio heeft eerder beloofd ook alternatieven serieus te onderzoeken. Daarom verstrekt de SP niet alleen informatie aan de tramreizigers, maar worden zij ook aangespoord om betere ideeën in de dienen bij de gemeenteraden en de stadsregio.

Wilt u mee doen met de actie? Dat kan, graag aanmelden kan bij Det van Kessel voor de halte Zonnestein email: dejokerp@hotmail.com

U bent hier