h

SP Amstelveen wil vergoeding raadsleden verlagen

5 oktober 2010

SP Amstelveen wil vergoeding raadsleden verlagen

Amstelveen - De SP wil dat de gemeenteraad 20% op haar eigen raadsvergoeding bezuinigd. Het verlagen van de raadsvergoeding levert een bezuiniging van eur 140.000 op. Daarnaast moet er volgens de SP ook worden gedacht aan het verlagen van de vergoeding voor het college.

“Door de crisis moet de overheid bezuinigen. De komende jaren worden flinke offers gevraagd van burgers en instellingen. De SP vindt het van belang niet alleen naar de burgers te kijken wat voor offer zij kunnen brengen maar ook naar het bestuur zelf.” Aldus SP fractievoorzitter Joep van Erp.

Een raadslid in Amstelveen ontvangt nu ongeveer eur 1000,- vergoeding netto per maand. Het raadslidmaatschap is een bijbaan die de meeste raadsleden vervullen naast een voltijdbaan.
Binnenkort zal de SP dit voorstel op de agenda zetten in de commissie ABM en dan zal blijken of het de steun krijgt van meer fracties in de gemeenteraad.

U bent hier