h

11 oktober actie bij provinciehuis voor behoud goed beheer Noordhollandse natuur

5 oktober 2010

11 oktober actie bij provinciehuis voor behoud goed beheer Noordhollandse natuur

Amstelveen - De provincie Noord-Holland wil vanaf 2011 de vergoeding voor het beheer van de 85 natuurgebieden van Landschap Noord-Holland met maar liefst 40% korten. Landschap Noord-Holland doet zijn uiterste best om het tij te keren en is op allerlei niveaus in gesprek met de provincie. Het is echter zeer verontrustend om te zien dat er nog geen enkele beweging vanuit GS is om hun voornemen te herzien. Terwijl niet alle Statenleden het eens zijn met de hoogte van de bezuinigingen of de wijze waarop die nu tot stand is gekomen.

Protestactie maandag 11 oktober. Doet u mee?!

Dus er is meer nodig. Met een protestactie op 11 oktober van 8.30 uur tot circa 10.00 uur bij het Provinciehuis in Haarlem willen wij het natuurbeheer onder de aandacht brengen van de provincie. Doet u ook mee? We proberen zoveel mogelijk Vrijwilligers, Beschermers en natuurliefhebbers te mobiliseren. Deze dag vergadert de Commissie WAMEN (Water, Agrarische zaken, Milieu, Economie en Natuur) over de voorgenomen bezuinigingen. Dat is het moment om met beide handen aan te grijpen en onze stem te laten horen. We hopen dat de Provinciale statenleden voet bij stuk houden en de bezuinigingen niet doorgaan.

We verzamelen vanaf 8.30 uur voor de ingang van het Provinciehuis, Dreef 3 te Haarlem. Onze directeur Jan Kuiper zal de steunbetuigingen aan de voorzitter van de Commissie WAMEN overhandigen. Ook zal hij deze dag inspreken tijdens de commissievergadering. We bieden een ludieke ‘informatiemarkt’ voor voorbijgangers als leden van de commissie WAMEN. Wie dat heeft kan LNH-kleding aantrekken en spandoeken of protestborden mee nemen.
Parkeren kan in de parkeergarage op het Houtplein. Medewerkers van Landschap Noord-Holland zullen ook zoveel mogelijk machines en materieel meenemen om de protestactie kracht bij te zetten.

Wat vindt men bij de provincie?
In het provinciehuis vindt iedereen dat er bezuinigd moet worden, maar lang niet alle Statenleden zijn het eens met de hoogte van de bezuinigingen of de wijze waarop die nu tot stand is gekomen. Landschap Noord-Holland kreeg via een motie in juni steun van de oppositiepartijen maar ook de collegepartijen deden suggesties die positief voor Landschap Noord-Holland uit kunnen pakken. PvdA, CDA en GroenLinks noemden het afgeven van een garantie om het gat te vullen dat ontstaat door de gedeeltelijke invoering van de nieuwe rijkssubsidieregeling SNL.
De VVD heeft een voorkeur voor organisaties met een groot multiplier effect (met klein bedrag veel vrijwilligers aan het werk). Precies wat Landschap Noord-Holland doet. Gedeputeerde Heller gaf in dit stadium hieraan geen steun.

Landschap Noord-Holland blijft handtekeningen verzamelen
De handtekeningen tegen de bezuinigingen op natuur blijven binnenstromen. Op 29 september zijn er meer dan 11.000 binnen. Deels via http://natuurnh.petities.nl en deels via kaartjes van onze Beschermers. Steun ook Landschap Noord-Holland en plaats uw steunbetuiging op http://natuurnh.petities.nl
Stuur ook een berichtje naar vrienden en bekenden!
Maandag 28 juni heeft Evert Vermeer, voorzitter van Landschap Noord-Holland, al 7.500 handtekeningen aangeboden aan Ton van der Meché, de interim voorzitter van Provinciale Staten.

Uw hulp is nodig
Wilt u dat de natuur niet de dupe wordt? Breng de provincie op andere gedachten en teken de Petitie Natuur de dupe?

Bekijk het filmpje "Natuur de dupe" op Youtube:
www.youtube.com/watch?v=-l6CQ4Oa8K0&feature=player_embedded

Lees mee over de laatste ontwikkelingen op de persoonljke Weblog van Jan Kuiper , directeur Landschap Noord-Holland http://natuurdedupe.blogspot.com

U bent hier