h

Kinderen de dupe van financiële crisis?

30 juni 2009

Kinderen de dupe van financiële crisis?

Amstelveen - De SP vindt het onaanvaardbaar, dat er in de kadernota 2010 sprake is van het uitstellen of te wel wijzigen van nieuwbouwplannen voor de basisscholen in Amstelveen.

Wij begrijpen wel dat er minder geld in de begroting beschikbaar is vanwege de crisis. Maar het college mag toch ook de hand in eigen boezem steken, wat de 15 miljoen die naar IJsland zijn gegaan betreft.

Wat ons betreft moet het college nog een keer goed naar de begroting kijken omdat er andere zaken zijn, waarop wel bezuinigd kan worden.

Het onderwijs is namelijk een te kwetsbaar goed, om hier zo mee om te gaan. Het gaat hier immers om onze kinderen, die goede huisvesting nodig hebben.
Een oude of niet geschikte locatie zorgt voor een slecht leerklimaat voor leerlingen.
Het is ook niet bevorderlijk voor het werkklimaat van de leraar. Om zich te kunnen ontplooien en optimaal te kunnen leren hebben kinderen een goed schoolgebouw nodig.

Na contact te hebben gehad met enkele basisscholen, is de SP geschrokken over het huisvestingsbeleid van de gemeente Amstelveen, dat uitmondt in het alleen maar doen van loze beloftes aan scholen.

Zo staat de Piet Heinschool al 12 jaar te wachten op goede huisvesting. Bovendien zouden ze van drie naar twee locaties gaan, maar in plaats van een teruggang in locaties heeft de school er nog meer locaties bij gekregen. Het gaat hierbij toch echt niet om het verleggen van een of ander stoeptegel.

Het gaat om een wezenlijke investering in de toekomst van onze kinderen Daarom is de SP van mening de plannen niet uit te stellen of te wijzigen maar de ondertunneling van de A9 niet door te laten gaan.

De SP roept daarom ook de raadsleden van alle partijen op om verantwoord met de toekomst van onze kinderen om te gaan!

U bent hier