h

Provincie niet enthousiast over OV-knooppunt aan Carmenlaan

20 december 2008

Provincie niet enthousiast over OV-knooppunt aan Carmenlaan

Amstelveen - In tegenstelling tot wat het college van Amstelveen de gemeenteraad wil doen geloven, is de provincie lang niet zo enthousiast over een nieuw OV-knooppunt aan de Carmenlaan. Dit blijkt uit het antwoord op een vraag van statenlid Harald Bos (SP) aan gedeputeerde Cornelis Mooij (VVD).

Volgens de SP is dit goed nieuws, omdat de gemeente er voor moet zorgen dat aan de Carmenlaan de beloofde nieuwe woningen worden gebouwd. De toenmalige bewoners van de gesloopte flats aan de Carmenlaan hebben een terugkeergarantie gekregen voor de nieuwe woningen aan de Carmenlaan. Van een OV-knoopunt op die locatie kan dan ook geen sprake zijn. Vervoerkundig is een nieuw OV-knooppunt aan de Carmenlaan evenmin nodig, gezien de ligging van het Amstelveense busstation en de toekomstige route van de zuidtangent (lijn 300) via de Ouderkerkerlaan en het Amstelveense ziekenhuis.

Het is zeer opmerkelijk dat gedeputeerde Mooij (VVD) op 24 november tijdens de commissievergadering, op een vraag van statenlid Bos (SP) antwoordde dat het toekomstige OV-knooppunt aan de Carmenlaan "onder de zaaglijn" staat, omdat de provincie er weinig prioriteit aan geeft en er geen geld voor over heeft! Dit is dezelfde gedeputeerde die op 3 december een overeenkomst heeft ondertekend met wethouder Tabak (VVD).

U bent hier