h

Statenvragen over verbreding N201 en ontwikkeling Carmenlaan

27 oktober 2008

Statenvragen over verbreding N201 en ontwikkeling Carmenlaan

Amstelveen - De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over een aantal overeenkomsten die de provincie met de gemeente Amstelveen wil sluiten.
In die overeenkomsten worden afspraken gemaakt over de om te leggen N201 en de ontwikkeling van een terrein aan de Carmenlaan.

In het verleden zijn al besluiten genomen over deze twee onderwerpen. De N201 zou 2x1 rijstrook breed worden en aan de Carmenlaan zouden na de sloop van de 150 goedkopen huurwoningen nieuwe huizen terug gebouwd moeten worden.

Omdat de fracties van GroenLinks, D66, CDA en VVD een democratisch debat over dit onderwerp in de commissie blokkeren, heeft de SP het middel statenvragen aangegrepen om dit onderwerp bespreekbaar te maken met het college.

Alleen de Partij voor de Dieren en de Ouderenpartij steunden ons eerdere verzoek om bespreking in de commissie.
De overeenkomsten die de provincie met de gemeente Amstelveen wil sluiten wijken af van de besluiten die hier in het verleden over genomen zijn. Uit democratisch oogpunt vindt de SP dit een verkeerde gang van zaken.

Ook inhoudelijk is de SP geen voorstander van verbreding van de om te leggen N201 en evenmin van een andere bestemming voor het terrein aan de Carmenlaan. De overheid moet betrouwbaar handelen en dit convenant met Amstelveen doet afbreuk aan een betrouwbare overheid.

Wij horen graag van het college waarom dergelijke kwalijke ontwikkelingen door de provincie gesteund lijken te gaan worden. De SP neemt er in elk geval afstand van.

U bent hier