h

Resultaten buurtonderzoek Middenhoven

6 oktober 2008

Resultaten buurtonderzoek Middenhoven

Amstelveen - In het kader van de SP-actie Buurten in de Buurt zijn we op zaterdag 4 oktober op bezoek geweest bij de bewoners in Middenhoven. Door "met" de mensen te praten, in plaats van "over" de mensen weten we wat er goed gaat, maar ook wat er minder gaat.

Deze keer rondom en in het winkelcentrum aan De Brink. Meest besproken was de overlast veroorzaakt door de jongeren rondom het park. Vooral in de nachtelijke uren wekt dit veel ergernis en boosheid op bij de bewoners. Mensen kunnen niet slapen en zijn bang en voelen zich bedreigd.

Een mevrouw die woont aan het park, vertelt ons:“Ik ben zo bang voor deze jongeren. Als ik ze zie loop ik liever een blok om, zodat ik zeker weet niet met hen in contact te hoeven komen.” Een ander vertelt ons over het zwerfvuil, lege bierblikjes, kapotte flessen en dergelijke. Er wordt gedeald en de scooters veroorzaken veel geluidsoverlast.

Buurten in de buurt, contact met de jongeren in Middenhoven
Buurten in de buurt Middenhoven

De jongeren die wij spreken voelen zich daarentegen weer opgejaagd door de politie. Wat ons vooral opvalt is dat zowel de bewoners als de jongeren weinig heil zien in de nieuwe jongere ontmoetingsplek (JOP). Bewoners vrezen dat deze JOP jongeren zal aantrekken van andere buurten en dat de overlast juist zal vergroten. De jongeren zelf bevestigen dat het hier niet alleen om jongeren gaat uit Middenhoven.

Bewoners betwijfelen of de politie de grootste raddraaiers wel durft aan te pakken. Het beleid van de gemeente wordt niet altijd begrepen. “De overlast los je niet op door de banken weg te halen rondom de vijver.” Ouderen spreken ons aan over de onveiligheid bij een oversteekplaats bij de Willem Dreesweg. Om in het winkelcentrum te komen moet men de Willem Dreesweg oversteken. Met een rollater de tramrails over is een hachelijke onderneming.

In de Windhoek, een flat aan de Willem Dreesweg, missen de ouderen een ontmoetingsplaats. Mensen die verder weg wonen van het park hebben minder of geen overlast van de hangjongeren. Zij zijn positiever over hun buurt en prijzen de rust en de goede openbaar vervoer voorzieningen.

Op zaterdagmiddag 11 oktober vanaf 14.00 u zal de SP weer op verschillende plekken in Middenhoven aanwezig zijn. Iedereen kan en mag ons dan aanspreken. Wij doen dat dan samen met:
SP tweede Kamerlid Marianne Langkamp

Voor meer informatie: SP Amstelland-Meerlanden 020-6436432

U bent hier