h

GroenLinks blokkeert bespreking verbreding N201 en Carmenlaan

16 oktober 2008

GroenLinks blokkeert bespreking verbreding N201 en Carmenlaan

Amstelveen - Tot ontzetting van de SP heeft GroenLinks een bespreking geblokkeerd over de verbreding van de N201 en de ontwikkeling van het terrein aan de Carmenlaan in Amstelveen.

De SP vindt het onbegrijpelijk dat een groene en zich democratisch noemende partij zich zo opstelt dat bespreking van onderwerpen onmogelijk wordt gemaakt.

GroenLinks vindt het "overbodig" om wéér over de N201
te praten. Hiermee geeft de partij een verkeerde voorstelling van zaken.
Het gaat nu om een zeer actueel aspect, namelijk het feit dat het college van Amstelveen bij de gemeenteraad extra miljoenen heeft losgekregen met de suggestie dat de provincie zich dan min of meer vastlegt op verbreding van de weg tussen de Zijdelweg in Uithoorn en de gemeente De Ronde Venen.

Gedeputeerde Cornelis Mooij (VVD) heeft op verzoek van
de SP uitgesproken een dergelijke toezegging niet te hebben gedaan aan de gemeente Amstelveen.
Opvallend is dat ook de Amstelveense gemeenteraadsfractie van GroenLinks niet reageerde op de e-mail die de SP over dit onderwerp aan een aantal raadsfracties stuurde.

Alleen de Christen Unie nam de moeite te reageren en
nadere informatie te vragen. Het is toch uitermate vreemd
dat een "groene" partij in Noord-Holland weigert te praten over plannen tot verbreding van de N201, terwijl indertijd afgesproken is dat de weg 1x2 rijstroken zou worden.

Wat de merkwaardige besluitvorming over de Carmenlaan betreft dient de provincie zich er van bewust te zijn dat de gemeente Amstelveen besloten heeft dat er aan de
Carmenlaan nieuwbouw terug zou komen. Dat dit aan de toenmalige huurders en de overige inwoners van Amstelveen e.o. is beloofd. En dat er dus verwachtingen zijn gewekt.

Het gaat ons inziens dan ook niet aan dat de provincie,
terwijl zij zich hiervan bewust is, samen met de gemeente
een convenant sluit dat afwijkt van eerdere besluiten van de gemeente en verwachtingen die die gemeente heeft gewekt.
De overheid moet betrouwbaar handelen en dit convenant
met Amstelveen doet afbraak aan een betrouwbare overheid.

Blijkbaar denkt GroenLinks Noord-Holland daar anders over en interesseert het de fractie ook niet dat 150 gezinnen uit hun betaalbare huurwoningen zijn gezet met een, naar het zich nu laat aanzien, valse belofte tot terugkeer.

"De linkse lente is zeker al weer voorbij en wij gaan nu met z'n allen fijn de rechtse herfst in. "

U bent hier