h

Gemeentebelangen stelt teleur

23 mei 2006

Gemeentebelangen stelt teleur

De SP heeft herhaaldelijk vragen gesteld aan burgemeester Groen van Uithoorn over de enquête van de CROS. Gemeentebelangen stelt ons hierbij helaas behoorlijk teleur.

Omdat Groen na een half jaar nog steeds geen antwoord op onze vragen gegeven heeft, hebben wij de politieke partijen in Uithoorn hierover benaderd. Onlangs ontvingen wij de reactie van Gemeentebelangen, die ons behoorlijk teleurstelt. Gemeentebelangen deelt mee dat de gemeente niet over de CROS gaat. Dat is niet helemaal waar.

Ten eerste heeft de gemeente Uithoorn in de persoon van wethouder Verheijen (voorheen burgemeester Groen) zitting in de CROS en daarnaast ook inwoner Theo Geudeke. Ten tweede hebben ook inwoners van de gemeente Uithoorn de enquête van de CROS ontvangen. Ten derde hebben veel inwoners vrijwel dagelijks - en terecht - last van Schiphol. Dit alles rechtvaardigt een proactieve en zeer intensieve bemoeienis van de gemeente Uithoorn met de CROS en met Schiphol.

Gemeentebelangen stelt echter dat dit niet nodig is en verwijst naar andere instanties. De SP vraagt zich af waarom deze lokale partij zich dan wel zo intensief bemoeit met het omleggen van een provinciale weg en ook nog eens bereid is daar 4,5 miljoen euro gemeentelijk belastinggeld aan te spenderen/verspillen. Gemeentebelangen meet met twee maten en de SP houdt daar niet van. Gemeentebelangen toont hiermee weer eens aan dat zo'n lokale partij weinig tot geen toegevoegde waarde heeft voor onze inwoners.

U bent hier