h

Succes is een keuze

15 november 2023

Succes is een keuze

Foto: SP

Zoals voor meer partijen loopt de weg in de peiling moeizaam omhoog. Terwijl links tot rechts van mening is dat de SP een partij is die knokt voor de belangen van de mensen waar zij voor opkomt, is het moeilijker dan ooit om haar goede ideeën te claimen en successen te vieren. Hoe zit dat?

Onder de slogan Boos worden helpt niet, SP stemmen wel gaan de leden van de afdeling SP Amstelveen onder het flyeren zoveel mogelijk het gesprek aan met mensen op straat. Het lijkt wel of de idealen van de SP hoger zijn dan haar achterban aan kan. Breek maar eens door het frame van het Socialistische gevaar heen, terwijl je moet opboksen tegen de algoritmes van het kapitalisme. Mensen wordt structureel wijsgemaakt dat succes een keuze is.

Als je niet de doorsnee trofeeën als een koophuis, leaseauto en of leuk gezin hebt binnengehaald, dan heb je toch echt iets verkeerd gedaan. Met die medaille voelt de arbeider zich geen arbeider meer. Hij of zij is immers 'manager' van een afdeling! Zie je wel, het is mij ook gelukt. Met dat aangepraat gedachtengoed heeft de man op de werkvloer zijn arbeidersjas afgegooid.

Afgehaakt

Zij die zich wellicht aan de kant voelen staan zijn vaak al langer afgehaakt. De regering zit daar om haar eigen zakken te vullen en jij kunt stemmen wat je wilt maar dat heeft toch geen zin. Er moet maar eens wat veranderen. Nou, dan weet je al wat men bedoelt. Zij zijn door hun onvrede gevallen voor een rigoreuze keuze. Grenzen dicht en eindelijk de Nederlander eens voorop. Het gaat erin als koek en er is geen argument tegen opgewassen.

Lachende derde

En zij die hun zaakjes zeer verdiend op orde hebben - want begrijp de SP niet verkeerd: de SP is niet tegen rijkdom of succes; de SP is tegen armoede - zijn de lachende derde. Een grote groep kiezers die natuurlijk nooit op hen zou stemmen, komt nu via een omweg toch in het rechtse hok. Succes is een keuze. Stem SP.

Foto: SP

U bent hier