h

Bescheiden wens: Wij willen blijven wonen

23 november 2023

Bescheiden wens: Wij willen blijven wonen

Foto: SP

Dinsdag 21 november 2023. De bewoners van voormaling verzorgingstehuis De Olmenhof worden met uitzetting bedreigd. De veelal jongere bewoners hebben een tijdelijk wooncontract op basis van anti-kraak en nu heeft de gemeente Amstelveen aangegeven De Olmenhof te willen slopen zonder de bewoners enig perspectief op vervangende woonruimte te bieden. En dat in een tijd met zoveel krapte op de woningmarkt. Onacceptabel.

En dat in een toch al krappe woningmarkt waar bovendien bijna alleen maar onbetaalbare huizen worden gebouwd voor mensen met een ruime beurs. Daar valt aan te verdienen als gemeente. De ongebreidelde uitputting van de schaarse te bebouwen grond door het grootkapitaal. Speculeren met basisrechten van mensen. Het interesseert hen geen flikker. Hier met je poen.

Bescheiden wens

Een eis van de bewoners is om dan in ieder geval nog in het pand te mogen blijven wonen totdat het echt gesloopt wordt. Maar nee, ook die wens wordt genegeerd. De gemeente heeft tijdelijke woonruimte nodig voor Oekraïners. Hoe creëer je een draagvlak voor intolerantie? En dat is al helemaal wat de bewoners van de Olmenhof niet willen.

Om deze wens kracht bij te zetten laten de bewoners nu van zich horen. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman was aanwezig om hen een hart onder de riem te steken en beloofde dat er Kamervragen worden gesteld.

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier