h

SP Amstelveen wandelt tegen armoede

9 oktober 2022

SP Amstelveen wandelt tegen armoede

Foto: SP

Op maandag 17 oktober a.s. houdt de SP een speciale wandeling
door Amstelveen om aandacht te vragen voor armoede in de gemeente. De socialisten hebben deze dag niet toevallig gekozen. Zo hebben de Verenigde Naties dertig jaar geleden 17 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag voor Uitroeiing van Armoede. Anno 2022 leven wereldwijd zo’n 1,3 miljard mensen in armoede, van wie de helft kinderen.

Ook in een welvarende gemeente als Amstelveen leven duizenden mensen
rond of onder de armoedegrens. De razendsnel gestegen kosten voor
huisvesting, levensmiddelen en energie het afgelopen jaar hebben de
situatie er niet beter op gemaakt.

Daarom vraagt de SP Amstelveen op maandag 17 oktober a.s. met deze speciale wandeltocht aandacht voor de inwoners en huishoudens in financiële nood. De start is om 13.00 uur bij de ingang van het Dr. J.P. Thijssepark aan de Prins Bernhardlaan in de wijk Patrimonium. Via de Prins Bernhardlaan gaat de stoet via de Amsterdamseweg naar de Dorpsstraat en het Oude Dorp. Rond 14.30 uur eindigt de wandeling bij het gemeentehuis aan de Laan van Nieuwer-Amstel. De SP roept iedereen op om mee te lopen op de bovenstaande route. Onderweg aansluiten kan natuurlijk ook.

Aan het einde van de wandeling wacht alle aanwezigen, geheel volgens de SP-traditie, een warme kop tomatensoep. Het streven is dat ook burgemeester Tjapko Poppens aanwezig is om met de deelnemers in gesprek te gaan.

Hier begint de route en is dus het verzamelpunt

U bent hier