h

Geslaagde wandeling tegen armoede

17 oktober 2022

Geslaagde wandeling tegen armoede

Foto: SP

Op maandag 17 oktober jl. heeft een SP-delegatie een wandeling gemaakt door Amstelveen om aandacht te vragen voor armoede in de gemeente. Deze dag was niet toevallig gekozen. Zo hebben de Verenigde Naties dertig jaar geleden 17 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag voor Uitroeiing van Armoede. Anno 2022 leven wereldwijd zo’n 1,3 miljard mensen in armoede, van wie de helft kinderen.

Ook in een welvarende gemeente als Amstelveen leven duizenden mensen rond of onder de armoedegrens. De razendsnel gestegen kosten voor huisvesting, levensmiddelen en energie het afgelopen jaar hebben de situatie er niet beter op gemaakt.

De start was om 13 uur bij de ingang van het Dr. Jac. P. Thijssepark aan de Prins Bernhardlaan in de wijk Patrimonium. Via de Prins Bernhardlaan ging het gezelschap via de Amsterdamseweg naar de Dorpsstraat en het Oude Dorp. Onderweg gingen de SP’ers in gesprek met voorbijgangers. Veel mensen toonden belangstelling voor de actie en namen de flyers geïnteresseerd in ontvangst.

Rond 14. 00 uur eindigde de wandeling op de parkeerplaats achter het gemeentehuis aan de Laan van Nieuwer-Amstel. Hier wachtte de aanwezigen, onder wie ook diverse voorbijgangers en sympathisanten, geheel volgens de SP-traditie een warme beker tomatensoep. Deze werd ingeschonken door Heidi Bouhlel, werkzaam op het landelijk bureau in Amersfoort en statenlid in Noord-Holland, en regiovertegenwoordiger Chris Schaeffer.

Bekijk HIER de collage op ware grootte.

U bent hier