h

Veiligheid

12 februari 2022

Veiligheid

In Amstelveen zet de SP zich zichtbaar hard in voor o.a. sociale huur, voor goede en toegankelijke zorg, voor rechtvaardig inkomensbeleid, voor een betere bejegening van inwoners met een hulpvraag, voor beter OV. Dat past ook bij onze speerpunten.

Soms vragen mensen ons hoe het dan zit met veiligheid. Daar zijn we minder zichtbaar in Amstelveen. Dat wil niet zeggen dat we niets doen. Recent vroegen we nog aandacht voor oplichting van ouderen d.m.v. babbeltruc bijvoorbeeld.

Amstelveen is een relatief veilige gemeente, waar ook het nodige extra uitgegeven wordt om bijvoorbeeld inbraak te voorkomen. Wat de SP betreft wordt er voldoende geld uitgegeven aan de directe veiligheid. Alleen de inzet van de politie kan bij tijden beter, dat moeten we in de regio regelen.

Wat de SP betreft moeten we als gemeente meer investeren in de wijken, goede verlichting, goede openbare ruimte, bevorderen sociale samenhang enzovoorts. Oorzaken van criminaliteit en overlast aanpakken i.p.v. symptoombestrijding.

Zoals gezegd, in Amstelveen doet de gemeente al extra zaken. Dat moeten we niet afbouwen, maar het is wel voldoende dus in Amstelveen hoeft daar geen extra geld naartoe.

Landelijk is dat wel anders, maar daar heeft de SP landelijk dan ook hele goede ideeën. Wil je die lezen kijk dan hier:

https://www.sp.nl/nieuws/2022/02/sp-presenteert-plan-veiligheid-voor-iedereen

U bent hier