h

SUCCESVOL PENSIOENPROTEST IN UTRECHT

12 februari 2022

SUCCESVOL PENSIOENPROTEST IN UTRECHT

Foto: SP

Het is even wennen, maar de ouderen hebben vandaag, 12 februari 2022, van zich laten horen in Utrecht. Hoewel er ook jongeren waren was de overgrote meerderheid toch wel van een generatie die al AOW ontvangen of het binnenkort gaan ontvangen.

Het programma duurde niet te lang. De boodschap was duidelijk: de ouderen worden dubbel gepakt: hun pensioenen zijn al jarenlang niet met de prijzen meegestegen en een stijging van hun AOW kunnen ze ook wel op hun buik schrijven. Als het aan de regering Rutte 4 ligt wordt die namelijk ontkoppeld van de minimumlonen.

Ouderen pikken het niet langer. Meerdere organisaties kwamen aan het woord en vertelden hoe ze hun achterban aan het organiseren zijn om in actie te komen tegen de onzalige pensioen- en AOW plannen van Rutte 4. Als het aan Martin van Rooijen (50 Plus) en aan Bart van Kent (SP) ligt zullen de voorstellen niet worden aangenomen. Niet in de Tweede Kamer en ook niet in de Eerste Kamer, want daar hebben de coalitiepartijen geen meerderheid en kunnen de oneerlijke AOW-plannen worden tegengehouden.

Het was best gezellig, want we hebben met Frits Lambrechts meegezongen op de melodie van Doe Maar: 65 jaar, trillend op mijn benen. Na afloop van het programma hebben we nog een rondje om het Park Transwijk gelopen en toen weer naar huis. Nog nooit zoveel strijdbare ouderen bij elkaar gezien!

Bekijk het videoverslag op Youtube

TOON fotocollage

U bent hier