h

Het landelijk SP belteam

24 januari 2022

Het landelijk SP belteam

Foto: SP

Als gevolg van de coronacrisis moeten veel zaken op een inventieve manier aangepakt worden. Vanwege de lockdown kunnen we minder in gesprek met mensen op straat of aan de deur tijdens onze klopacties.

Om toch met mensen in contact te blijven is er een landelijk SP Belteam opgezet. Vrijwilligers bellen mensen die hebben aangegeven door de SP gebeld te willen worden. Gerda is één van de vrijwilligers van het eerste uur.

Gerda Polman (foto) is uitgeroepen tot Super Beller van het Belteam in 2021 omdat zij de meeste telefoontjes heeft gepleegd en veel mensen lid heeft kunnen maken. Zij kreeg daarom als dank de Rode Telefoon: "Dit zijn leuke gesprekken en ook heel belangrijk: hoe meer mensen we bereiken, hoe meer informatie we verzamelen over onze achterban. Alleen zo kan de SP haar beleid verfijnen."

SP’ers zijn altijd met mensen in contact, niet alleen in verkiezingstijd. Wij bellen het hele jaar door voor campagnes van de SP. Bijvoorbeeld voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico of tegen de huurverhoging, huisvesting voor iedereen, voor een hoger minimumloon of eerlijke pensioenen enz.

We bellen ook lokaal! Wij als afdeling Amstelveen hebben samen met 'landelijk' een belscript laten maken voor een lokale actie en om al onze leden even te spreken. Leden gaven aan dit prettig te vinden.

U bent hier