h

Behoefte aan speelruimte wijk Kostverloren

16 juni 2021

Behoefte aan speelruimte wijk Kostverloren

Woensdag 16 juni jl. hebben bewoners aan de Rooseveltlaan actie gevoerd voor een speeltuintje in hun wijk. Een compleet opgeblazen speelkasteel, een gratis workshop van Studio Capoeira uit Amstelveen en een partytent met frisdrank waren aangerukt om ouders en vooral kinderen uit de directe omgeving alvast het gevoel van een nieuwe speeltuin te geven, om zo aandacht te vragen voor meer speelruimte voor kinderen uit de buurt.

Buurtbewoonster Nora heeft de SP benaderd met de vraag of er mogelijkheden zijn om tussen de Rooseveltlaan en de Benuluxbaan een speeltuintje te realiseren. "Er is bitter weinig voor onze kinderen hier." aldus Nora. Een signaal voor de SP om in actie te komen. Niets gaat zonder slag of stoot in Amstelveen, dus er moet flink op de trom geroffeld worden. Een speeltuin aanleggen is investeren in de gezondheid en ontwikkeling van onze jongste inwoners. Spelen is belangrijk voor kinderen. Goed voor hun gezondheid en sociale ontwikkeling.

Draagvlak

Ouders van jong tot oud informeerden al direct of er een handtekeningen-actie is waar zij hun steun kunnen betuigen. Een mooi signaal dat er behoefte is aan een speeltuintje. En natuurlijk zijn er altijd bewoners die niet onverdeeld blij zijn met de eventuele komst van een speeltuintje. Spelende kinderen maken nu eenmaal lawaai. Belangrijk is dan ook om goed na te denken over de precieze locatie en omvang. Om draagvlak en saamhorigheid een buurt te behouden is het van belang om eventuele bezwaren serieus mee te nemen in de uitvoering. Om de veiligheid te waarborgen en eventuele overlast te minimaliseren zou er gedacht kunnen worden aan een roulerend toezicht van buurtbewoners op het reilen en zeilen van de kinderen. Iets wat tevens de cohesie ten goede komt. Met andere woorden; met elkaar in gesprek blijven. Een aloud beproefd concept dat te allen tijde wonderen doet. De SP is altijd bereid hierin een rol te spelen.

Foto: SP
Wij willen veilig spelen. . . . . .

U bent hier