h

Ondersteuning AM Match en Ons Tweede Thuis door gemeente

29 maart 2021

Ondersteuning AM Match en Ons Tweede Thuis door gemeente

Foto: SP

Ongeveer drie jaar geleden is Ons Tweede Thuis een pilot gestart om jongeren die op hun 18e jaar de praktijkschool verlaten een verlengde leerweg te bieden.  

Het doel van deze leerweg is om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten voor jongeren in een kwetsbare positie. Zij kunnen dankzij deze
verlengde leerweg een startkwalificatie behalen of een baan vinden. De derde pilot is onlangs gestart.  

In augustus 2020 zijn de eerste leerlingen van de Verlengde Leerweg geslaagd. Zeven leerlingen volgden aan de Academie van Ons Tweede Thuis een traject van anderhalf jaar waarin zij allerlei trainingen volgden met als uiteindelijk doel een passende werkplek te vinden, betaald of onbetaald.  

Stieneke Kruijer:’ Het is belangrijk dat we helderheid hebben over de taakverdeling’

Uit gesprekken met Ons Tweede Thuis die de SP en Groen Links hebben gehouden is gebleken dat financiering van deze verlengde leerweg een complex geheel is en er nog afspraken moeten worden gemaakt met de gemeente voor het vervolg. Ook het betalingssysteem is diffuus. 

Wil Roode: ‘Mensen met een beperking staan nooit voor in de rij als het gaat om ondersteuning en juist in deze tijden van Corona willen Groen Links en de SP de stand van zaken weten hoe trajecten verlopen’.

De schriftelijke vragen zijn 29 maart 2021 naar het college verstuurd.

U bent hier