h

NOW-regeling (kleinere) ondernemers

29 maart 2021

NOW-regeling (kleinere) ondernemers

Nu bekend is geworden dat veel kleinere ondernemers in de problemen zijn gekomen door Coronasteun wil de SP weten wat het college kan doen om deze getroffen ondernemers overeind te houden om te voorkomen dat er onnodige faillissementen ontstaan.

Wil Roode: ‘Het kan niet zo zijn dat door gemaakte weeffouten in de haastig opgezette egelingen zoals de NOW en TVL door de overheid veel meer ondernemers dan verwacht de overheidssteun moeten terugbetalen. Met name de kleine ondernemer met niet meer dan 10 werknemers lopen het risico het voltallige loonsubsidiebedrag terug te moeten betalen”.

Vooral kleinere ondernemers worden hierdoor getroffen. De minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees heeft vooraf aangekondigd dat de haastig in elkaar gezette eerste NOW-ronde niet optimaal zou zijn, maar dat eventuele gaten konden worden gedicht.

Wil Roode: ‘En nu zegt minister Koolmees dat met ruim 144.000 aanvragen het nauwelijks mogelijk is om maatwerk te leveren en de kleine ondernemer de dupe wordt. De SP wil van het college weten of Amstelveense ondernemers die getroffen zijn ook financieel aanspraak kunnen maken op het Amstelveense Coronafonds van 15 miljoen waar de voltallige gemeenteraad steun voor heeft uitgesproken’.

U bent hier